Контракти.ua

673  —  10.02.22
Стало відомо, яка техніка з'явилася у ЗСУ на особливий період
Стало відомо, яка техніка з'явилася у ЗСУ на особливий період

ЗСУ прийняли в експлуатацію на особливий період низку нових моделей машин, зокрема штабний автомобіль і пересувні майстерні.

Про це повідомляє Defense Express у четвер, 10 лютого.

Штабна машина МШ-ПШ із причепом базується на повнопривідному шасі МАЗ-63172. Вона дозволяє керувати військами в умовах відсутності або руйнування інфраструктури незалежно від пори року й доби. У модулях стінки виготовлені із сендвіч-панелей, змонтованих на металевому каркасі. Нова штабна машина має стаціонарні системи життєзабезпечення: обігрівач, кондиціонер, фільтровентиляційну установку, телекомунікаційне обладнання (дозволяє швидко розгорнути локальну мережу зв'язку), а також генератор і акумулятор.

Крім того, армія отримала кілька автомобільних майстерень – МТО-80Д і ПРЗС-70Д. Літерний індекс Д у назві обох моделей говорить про те, що на машини замість ненажерливих бензинових V8 встановлено турбодизельні двигуни. Майстерня з технічного обслуговування техніки МТО-80Д призначена для ремонту танків. Все обладнання змонтовано у єдиному кузові на базі автомобіля ЗІЛ-131, який призначено для проведення в польових умовах комплексу ремонтних робіт, а також заряджання акумуляторних батарей під час військового ремонту танків.

У свою чергу ПРЗС-70Д є модернізованою пересувною ремонтно-зарядною станцією, яку також встановлено на шасі ЗІЛ-131. Вона призначена для заряджання, розряджання та проведення контрольно-тренувальних циклів стартерних акумуляторних батарей бронетехніки в польових умовах або при живленні від трифазної мережі 380В. На розгортання станції потрібно близько 30 хвилин.

Техніку використовуватимуть у разі введення надзвичайного стану, під час стримування збройної агресії та проведення антитерористичної операції.

Статьи по теме
Україна має близько 25% ППО від необхідного – Зеленський
Україна має близько 25% ППО від необхідного – Зеленський

Україна має лише близько 25% озброєнь, які потрібні для захисту власного повітряного простору.
18.05 — 132

Росія розширила зону активних бойових дій на 70 км, - Сирський
Росія розширила зону активних бойових дій на 70 км, - Сирський

Росія розширила зону бойових дій на 70 кілометрів, щоб примусити Україну задіяти бригади з резерву. У Харківській області тривають важкі бої.
17.05 — 168

ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо
ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо

Метою ураження було підготуватися до наступальних заходів та ударів по військових об'єктах РФ у Криму.
16.05 — 150