Контракти.ua

491  —  08.02.22
НКРЕКП підвищила мінімальне цінове обмеження на ринку електроенергії
НКРЕКП підвищила мінімальне цінове обмеження на ринку електроенергії

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила мінімальне цінове обмеження на внутрішньодобовому ринку електроенергії (ВДР) з 105% від ціни на ринку "на добу наперед" (РДН) до 115%.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні комісії 7 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проаналізувавши ситуацію й обговоривши її з НЕК "Укренерго", "Оператором ринку", дійшли до висновків про збільшення мінімальної ціни на ВДР до 15%. Тобто, 105% змінюємо на 115%", - сказав голова регулятора Валерій Тарасюк.

Крім того, ціна на балансуючому ринку зміниться з 5% від ціни на РДН до 5% від граничної ціни на цьому ж ринку.

Тарасюк зауважив, що після встановлення нижнього цінового обмеження на ВДР 4 лютого на ринку електроенергії спостерігається позитивна динаміка, однак НКРЕКП оцінює її як недостатню.

Як повідомлялося, НКРЕКП 4 лютого встановила тимчасове мінімальне цінове обмеження на внутрішньодобовому ринку електроенергії (ВДР) у розмірі 105% від ціни на ринку "на добу наперед" (РДН). Рішення було прийняте з метою стабілізації ситуації на ринку електроенергії.

Наприкінці січня – на початку лютого 2022 року внаслідок значного профіциту спостерігалося перетікання обсягів електроенергії між сегментами ринку та значне коливання цін. Зокрема, в окремі періоди обсяги продажу на ВДР зрівнювались з обсягами продажу на РДН, що суперечить концепції функціонування ринку електричної енергії.

Статьи по теме
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна

Торішньої продукції місцевого виробництва вже не залишилося.
01.06.23 — 410

Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году
Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году

Экономическая ситуация в Украине значительно улучшилась. После значительного сокращения экономики в прошлом году в 2023 году ожидается рост валового внутреннего продукта (ВВП).
20.05.23 — 428

Як розвивається блокчейн в Україні?
Як розвивається блокчейн в Україні?

Технологія блокчейн використовується для роботи криптовалют. Це розподілена між тисячами комп’ютерів мережа, яка дозволяє реєструвати інформацію, простежувати шляхи транзакцій, зменшувати витрати при транзакціях. Сучасний курс біткоїна перевищує 20 тисяч доларів, тому багато українців інвестує в цю криптовалюту чи має заощадження в ній. Але блокчейн цікавий не тільки для обігу криптовалюти.
30.03.23 — 1054