Контракти.ua

829  —  05.02.22
Субсидії не для всіх. Хто не зможе претендувати на виплати: список умов
Субсидії не для всіх. Хто не зможе претендувати на виплати: список умов

З травня 2021 року в Україні діють більш жорсткі норми щодо субсидій. Виплат позбавляють у разі наявності депозитів у банках на 100 тисяч гривень, купівлі валюти та інших покупок на 50 тисяч гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства соціальної політики (Мінсоцполітики).

За даними прес-служби, субсидія не призначається якщо:

1) загальна площа житлового приміщення перевищує 130 кв. метрів для квартир, 230 кв. метрів для індивідуальних будинків.

2) будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства протягом 12 місяців перед призначенням житлової субсидії здійснив операцію на суму, яка перевищила 50 тис. грн, а саме:

  • - купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), іншого нерухомого майна, транспортного засобу, цінних паперів та інших фінансових інструментів, віртуальних активів, будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку; оплату будь-яких робіт або послуг (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг згідно із соціальною нормою житла);
  • - внески до статутного капіталу товариства, підприємства, організації;
  • - благодійну діяльність (виключно у вигляді сплати коштів);
  • - надання фінансової допомоги, позики;
  • - купівлю іноземної валюти, а також банківських металів;

3) будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства має у власності більше ніж 1 житлове приміщення (квартира, будинок), крім житла, яке розташоване у сільській місцевості, на тимчасово окупованій території, на лінії зіткнення, або житла, не придатного для проживання, та житла, яке належить йому на правах спільної сумісної або часткової власності, а також житла, отриманого дитиною-сиротою, житлових приміщень у гуртожитках.

4) на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія на депозитному банківському рахунку (рахунках) наявні кошти в сумі, що перевищують 100 тис. грн;

5) у власності є транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше ніж 5 років або більше ніж 1 транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років.

6) у складі домогосподарства або сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку, у яких них відсутні доходи.

Водночас житлові субсидії у таких випадках, призначаються, якщо особи, доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії, протягом такого періоду не менше місяця:

  • - навчалися за денною формою навчання у закладах загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої освіти, вищої освіти або зареєстровані у службі зайнятості як безробітні;
  • - отримували хоча б один із таких видів доходу, як пенсія, стипендія, допомога при народженні (усиновленні) дитини, допомога особам з інвалідністю, допомога по частковому безробіттю та інше.
  • - надавали соціальні послуги, перебували у місцях позбавлення або обмеження волі тощо,
  • - сплатили (за них сплачено) єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, протягом квартал.

7) громадянин не повернув надміру перераховану суму житлової субсидії за попередні періоди її одержання на вимогу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення;

8) у разі отримання від підприємств - надавачів послуг інформації про наявність простроченої понад три місяці заборгованості з оплати послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

9) у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці.

Нагадаємо, відповідно до закону про державний бюджет, витрати на пільги та житлові субсидії громадянам на оплату житлово-комунальних послуг передбачено на рівні 38,4 млрд гривень. Це менше, ніж планувалося витратити у 2021 році (близько 47,2 млрд гривень).

Статьи по теме
В неділю, 28 травня, в Україні трохи потеплішає
В неділю, 28 травня, в Україні трохи потеплішає

Прогноз погоди на 28 травня: з багатьох областей України відійдуть дощі та грози.
28.05.23 — 329

Прогноз погоди на вихідні 29–30 квітня: тепла і сонця доведеться ще трохи почекати
Прогноз погоди на вихідні 29–30 квітня: тепла і сонця доведеться ще трохи почекати

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде примхливою. На мешканців практично всіх областей України очікують затягнуте хмарами небо, дощі, грози та нічні заморозки, тож метеозалежним людям варто бути напоготові.
28.04.23 — 543

Мороз, але без опадів: прогноз погоди на 19 грудня
Мороз, але без опадів: прогноз погоди на 19 грудня

19 грудня, по всій Україні прогнозується морозна погода. Проте майже у всіх областях без опадів.
19.12.22 — 845