Контракти.ua

892  —  23.01.22
На Банковій відреагували на дані про переворот
На Банковій відреагували на дані про переворот

До інформації про те, що Кремль планує привести до влади в Україні проросійський уряд на чолі з екс-нардепом Євгеном Мураєвим слід серйозно поставитися.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі Reuters.

Він розповів агентству, що серед українців є сумніви, чи не був би Мураєв "надто смішною фігурою", обраною Кремлем для того, щоб очолити Україну.

Водночас, Подоляк наголосив, що раніше Росія вже підтримувала "другорядних фігур" на керівних посадах в окупованому Криму та на окупованих територіях Донбасу.

Тому "потрібно якнайсерйозніше поставитися до цієї інформації", - сказав радник глави Офісу президента.

Нагадаємо, що в ніч на 23 січня Міністерство закордонних справ Великобританії опублікувало заяву, в якій сказано, що керівництво Кремля розглядає варіант із встановленням у Києві проросійського уряду на чолі із лідером партії НАШІ Євгеном Мураєвим.

У відомстві також зазначили, що в рамках цього питання спецслужби РФ працюють із низкою чиновників часів колишнього президента Віктора Януковича. Зокрема, згадуються колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, екс-заступник голови уряду Микола Арбузов, перший заступник прем'єр-міністра Андрій Клюєв та колишній глава РНБО Володимир Сівкович. Більшість із них зараз перебувають у РФ.

Статьи по теме
До будівництва фортифікаційних споруд залучені усі області України, – Олексій Кулеба
До будівництва фортифікаційних споруд залучені усі області України, – Олексій Кулеба

До будівництва фортифікаційних споруд у прифронтових  та прикордонних областях залучені усі регіони України. Бригади з тилових областей допомагають будувати лінію оборони та військові інженерно-технічі споруди, облаштовувати системи загороджень тощо.
19.02 — 276

Чому Офіс президента був
Чому Офіс президента був "сліпим" перед вторгненням Росії 24 лютого: Буданов пояснив

Головний розвідник країни пояснив, чому на Банковій довго заперечували підготовку РФ до вторгнення.
29.05.23 — 2648

Названо відповідальних за гуманітарні коридори з українського боку, - Подоляк
Названо відповідальних за гуманітарні коридори з українського боку, - Подоляк

Названі відповідальні з української сторони за функціонування гуманітарних коридорів. Забезпечити їх роботу повинні Ірина Верещук і Сергій Трусов.
04.03.22 — 2163