Контракти.ua

474  —  21.01.22
М'яке рішення Печерського суду щодо Порошенка міг забезпечити заступник голови ОП Смирнов, – ЗМІ
М'яке рішення Печерського суду щодо Порошенка міг забезпечити заступник голови ОП Смирнов, – ЗМІ

Заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов міг вплинути на рішення Печерського суду щодо Петра Порошенка, якого відпустили під особисте зобов'язання у справі про державну зраду.

Як пише Delo, про це йдеться у статті "Троянський кінь" Офісу Зеленського: хто такий Андрій Смирнов і до чого тут суди і справа про держзраду Порошенка".

"Перший раунд боротьби президент Володимир Зеленський програв, адже Печерський суд Києва призначив Порошенку мінімальний запобіжний захід – особисте зобов'язання. Причиною такого м'якого рішення судової вертикалі експерти називають соратників Володимира Зеленського, які є його наближеними особами в Офісі Президента. Ключова фігура, за словами політолога Вадима Карасьова — заступник керівника ОПУ Андрій Смирнов", - йдеться у матеріалі.

Політолог упевнений, що Смирнов у "справі Порошенка" не лише недоопрацьовував, а й взагалі міг грати на його боці.

"Це, безумовно, поразка влади. Тобто арешту, на який розраховували в ОПУ, не сталося. Що ж сталося насправді й чому так вийшло? Подейкують, що в команді Зеленського цим питанням займався Андрій Смирнов, заступник голови Офісу президента. Як мені розповіли джерела, він не лише не доопрацьовував у цій справі, але міг грати як на боці Зеленського, так і на боці Порошенка, слуга двох панів", - цитує видання Карасьова.

У матеріалі зазначається, що отримавши посаду в ОП, Смирнов зайнявся питаннями правоохоронної системи.

"Наприклад, роботою Смирнова нібито стала допомога відомому бізнесмену Сеяру Куршутову, який відомий як "король контрабанди", а також учасник списку санкцій РНБО. За даними ЗМІ, Смирнов був адвокатом Куршутова, а також адвокатом втікаючого судді Миколи Чауса. Згаданого Куршутова називали "правою рукою" ексдепутата БПП Олександра Грановського з низки бізнес- і "митних" питань. Сеяр Куршутов тоді був помічником Грановського та керівником "Офісу контрабанди" в Південному регіоні. Згідно з інформацією Blind Trust, збитки держбюджету від роботи так званого Офісу Грановського становить близько 28 мільярдів гривень", - йдеться у статті.

У статті також згадуються докладно вивчена біографія заступника голови ОПУ Смирнова, яскравими рядками якої є, наприклад, захист ексрегіоналів Лукаш та Єфремова в судах, зв'язки з відомими бізнесменами Геннадієм Корбаном та Василем Астіоном, участь у розслідуваних НАБУ справах.

Видання зазначає, що навіть після виходу з ОПУ Богдана, у Смирнова зберігається величезний вплив, оскільки йому довіряє та надає дедалі більше повноважень голова ОПУ Єрмак.

"Андрій Смирнов залишається вже два з половиною роки одним із найвпливовіших людей в Офісі Зеленського. І хоча багато експертів уже не раз зазначали, що Смирнов з його ймовірними зв'язками з Олександром Грановським, Сеяром Куршутовим та іншими персонами з кола Петра Порошенка навряд чи грає чесно, поки що влада не вирішується на перестановки", - резюмують автори статті.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1611

Україна масовано вдарила ракетами
Україна масовано вдарила ракетами "Нептун" по аеродрому Саки в Криму – ЗМІ

Поки офіційно удари в Саках не прокоментували.
21.09.23 — 820

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2289