Контракти.ua

932  —  12.01.22
У ВМС України шукають заміну радянським Бе-12 та Ка-27
У ВМС України шукають заміну радянським Бе-12 та Ка-27

Військово-Морські Сили України активно шукають заміну радянським морським патрульним літакам та гелікоптерам. В найближчі п’ять років флот планує отримати новий патрульний літак.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defense Express.

Окрім того, український флот особливо прискіпливо займається питанням заміни радянських вертольотів палубної авіації Ка-27 та Ка-29, запевнює Командувач ВМС України контрадмірал Олексій Неїжпапа.

Як пояснив Неїжпапа, запасні частини до Ка-27 та Ка-29 зараз виготовляють тільки у РФ, тому ВМС України шукають альтернативу – або вітчизняні гвинтокрили, або ж машини іноземного виробництва.

При цьому триває робота по відновленню парку протичовнових вертольотів Мі-14 і вже цього року Морська авіація ВМСУ планує отримати додаткові літаки транспортної авіації.

За даними з відкритих джерел, Морська авіація ВМС України має два патрульні літаки Бе-12, два транспортні літаки Ан-26, чотири гвинтокрили Ка-27, чотири гвинтокрили Мі-14 та один Ка-226.

Хоча ці дані не можна вважати повними. Зокрема, у цих зведеннях відсутні Ка-29, про який говорив Неїжпапа. У розпорядженні українського флоту також перебувають чотири гелікоптери Мі-8МСБ та певна кількість Мі-2МСБ.

Окрім того, радянські Бе-12 в строю Морської авіації ВМСУ фактично не літають, один із цих літаків з 2019 року стоїть на перманентному ремонті на потужностях ДП “НАРП”.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1611

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2289

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 845