Контракти.ua

590  —  29.12.21
Водійські права, техпаспорти і студентські в «Дії» прирівняли до паперових
Водійські права, техпаспорти і студентські в «Дії» прирівняли до паперових

Кабінет міністрів на засіданні в середу ухвалив постанови, які прирівняли до паперових та пластикових документів цифрові водійські посвідчення, техпаспорти та студентські квитки.

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації в Telegram

Постанови набувають чинності з моменту публікації.

З 2019 року електронне посвідчення водія, техпаспорт та студентський квиток діяли в межах експериментальних проєктів. Тепер вони прирівнюються до паперового та пластикового аналогів. Ними можна користуватися будь-де, і ніхто не матиме права вимагати у власника цифрового посвідчення паперовий документ.

Українці вже сформували в "Дії" 751 тисячу студентських, 4,4 млн посвідчень водія та 4,2 млн свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

Статьи по теме
Як посвідчити особу, не маючи паспорта
Як посвідчити особу, не маючи паспорта

У випадку, коли ви здали документи на отримання нового паспорта, але поки він готується, знадобилось посвідчити особу, це можна зробити досить легко. Для цього підійдуть і інші документи, наприклад, закордонний паспорт чи посвідчення водія.
24.12.23 — 299

У Мінцифри розповіли, як отримати 1000 гривень за вакцинацію
У Мінцифри розповіли, як отримати 1000 гривень за вакцинацію

Оформлювати без посередників і лише через застосунок «Дія» – як отримати, так звану, «тисячу Зеленського» розповіли у Мінцифри. Попередили: зробити це можуть тільки повністю вакциновані, тобто двома дозами. Якщо хочете отримати виплату до Нового року, то заяву необхідно оформити до 29 грудня.
10.12.21 — 610

Кредити через
Кредити через "Дію" і підпис Байдена під петицією до Зеленського. Як крадуть наші персональні дані

Стежити за звичайною людиною нині простіше нікуди. Всі ми залишаємо цифрові сліди, хочемо того чи ні. Ба більше, ми навіть не намагаємося захиститися від стеження. Наприклад, проходимо смішні тести на якихось сайтах – а вони можуть призвести до витоку персональних даних. Часом навіть таких, як пароль від банківської карти.
20.07.21 — 593