Контракти.ua

2451  —  25.12.21
"Тисячу Зеленського" почали виплачувати державні банки

Державні банки в Україні почали здійснювати виплати тисячі гривень, яку громадяни можуть отримати за проходження повного курсу вакцинації.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Йдеться про ПриватБанк, Ощадбанк та Укргазбанк.

У повідомленні зазначається, що картки для тисячі гривень в цих банках вже відкрили 3,6 мільйона людей.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з 1 січня громадяни віком від 60 років зможуть скористатися програмою "єПідтримка". Отримати гроші зможуть лише українці, які мають зелений COVID-сертифікат, тобто, ті, що зробили два щеплення від коронавірусу.

Спочатку повідомлялося, що витратити ці гроші можна буде у кінотеатрах, театрах, книгарнях, спортзалах, а також на квитки "Укрзалізниці" на внутрішні рейси. Згодом стало відомо, що з другої половини січня 2022 року повністю вакциновані від коронавірусу громадяни України від 60 років зможуть купити на "ковідну тисячу" ліки.

Статьи по теме
Як українкам, які народили за кордоном, зареєструвати дітей та оформити виплати
Як українкам, які народили за кордоном, зареєструвати дітей та оформити виплати

Серед українських біженців, які на початку повномасштабного вторгнення в Україну виїхали, були й вагітні жінки. Деякі з них народили за кордоном, тож тепер постають два питання: як зареєструвати дитину та як оформити виплати на неї.
04.02.23 — 1005

Кому та наскільки підвищили від 1 грудня соціальні виплати
Кому та наскільки підвищили від 1 грудня соціальні виплати

Який розмір допомоги малозабезпеченим сім'ям від 1 грудня 2022 року, скільки будуть платити по догляду за дитиною, розміри аліментів, про інші соціальні виплати читайте в м матеріалі ТСН.ua
05.12.22 — 795

Червоний Хрест обіцяє виплати українцям: хто та скільки отримає
Червоний Хрест обіцяє виплати українцям: хто та скільки отримає

Українські посадовці змогли домовитись про додаткову фінансову допомогу для постраждалих від війни в Україні. Протягом чотирьох місяців Червоний Хрест буде виплачувати по майже 4000 гривень окремим категоріям населення.
06.08.22 — 3192