Контракти.ua

607  —  25.12.21
Лещенко анонсував держпрограму агрострахування наступного року
Лещенко анонсував держпрограму агрострахування наступного року

У 2022 році заплановано додати до програм державної допомоги сільгоспвиробникам програму аграрного страхування.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко в Укрінформі під час пресконференції «Державна підтримка суб'єктів господарювання. Аналіз за 2019–2021 роки».

«Окремо на 2022 рік заплановано впровадження агрострахування, яка передбачає компенсацію до 60% страхового платежу», - сказав Лещенко.

Він зазначив, що ця програма забезпечить сталий розвиток тих регіонів, де сьогодні найбільше відчуваються глобальні зміни клімату.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 1 липня у другому читанні та в цілому ухвалила законопроєкт №5104 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення правового регулювання страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», який, зокрема передбачає запровадження державної підтримки в сфері страхування аграрної продукції. Президент Володимир Зеленський 22 липня 2021 року підписав цей закон. У жовтні Національний банк затвердив вимоги для допуску страховиків до діяльності зі страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Статьи по теме
Судна із зерном з України будуть застраховані. Ціна страховки зросла в 200 разів
Судна із зерном з України будуть застраховані. Ціна страховки зросла в 200 разів

Страховики і брокери Lloyd's of London готуються застрахувати відвантаження зерна з України. Вони оголосять про свої плани найближчим часом, повідомив глава ринку комерційного страхування Брюс Карнегі-Браун.
29.07.22 — 640

НБУ збільшив страхові суми за договорами
НБУ збільшив страхові суми за договорами "автоцивілки"

Національний банк України збільшив розміри страхових сум за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.
01.06.22 — 686

НБУ затвердив план відновлення фінстабільності для страхової компанії
НБУ затвердив план відновлення фінстабільності для страхової компанії

Національний банк України за результатами позапланової інспекційної перевірки застосував до ПАТ "Українська акціонерна страхова компанія Аска" захід впливу у вигляді затвердження плану відновлення фінансової стабільності.
01.02.22 — 563