Контракти.ua

583  —  29.07.22
Судна із зерном з України будуть застраховані. Ціна страховки зросла в 200 разів
Судна із зерном з України будуть застраховані. Ціна страховки зросла в 200 разів

Страховики і брокери Lloyd's of London готуються застрахувати відвантаження зерна з України. Вони оголосять про свої плани найближчим часом, повідомив глава ринку комерційного страхування Брюс Карнегі-Браун.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Росія і Україна підписали 22 липня угоду за посередництва Туреччини та організації Об'єднаних Націй про відновлення експорту зерна, який був заблокований війною, щоб полегшити міжнародну продовольчу кризу

"Після укладення угоди між Росією і Україною про експорт зерна ми дуже багато працюємо з учасниками ринку, щоб переконатися, що ми можемо розробити політику, яка може підтримати його", - сказав Брюс Карнегі-Браун.

За його словами, брокери та андеррайтери повинні оголосив про деякі програми в найближчі дні.

Ризики зберігаються після ракетного удару Росії по українському порту Одеса через день після підписання угоди по зерну.

"Дуже важливо, щоб угода залишалася в силі. У Чорному морі є міни-страховики можуть впоратися з цим, але вони не зможуть впоратися з серйозними порушеннями угоди", сказав Карнегі-Браун.

Премії за вихід у широкий район Чорного моря різко зросли до 5% від вартості корабля з 0,025% до вторгнення.

Страховики вже виявили інтерес до страхування суден, що проходять через зерновий коридор, за умови, що будуть організовані міжнародні Військово-морські ескорти і чітка стратегія боротьби з морськими мінами.

Алекс Мелоні, виконавчий директор Lancashire, повідомив агентству Reuters, що страхова компанія розгляне можливість надання такого покриття. "Ми не уникаємо ризику, це, безумовно, те, що ми зацікавлені", - сказав він.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що рамках зернової угоди розмінування відбуватиметься "виключно в тому коридорі, який нам необхідний для експорту зерна".

Як повідомляло, 22 липня Україна, Росія, ООН і Туреччина підписали угоду, яке розблокує експорт українського зерна по Чорному морю.

Статьи по теме
НБУ збільшив страхові суми за договорами
НБУ збільшив страхові суми за договорами "автоцивілки"

Національний банк України збільшив розміри страхових сум за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.
01.06.22 — 636

НБУ затвердив план відновлення фінстабільності для страхової компанії
НБУ затвердив план відновлення фінстабільності для страхової компанії

Національний банк України за результатами позапланової інспекційної перевірки застосував до ПАТ "Українська акціонерна страхова компанія Аска" захід впливу у вигляді затвердження плану відновлення фінансової стабільності.
01.02.22 — 519

Лещенко анонсував держпрограму агрострахування наступного року
Лещенко анонсував держпрограму агрострахування наступного року

У 2022 році заплановано додати до програм державної допомоги сільгоспвиробникам програму аграрного страхування.
25.12.21 — 567