Контракти.ua

477  —  22.12.21
Жодних віялових відключень не відбувається і не планується - Міненерго
Жодних віялових відключень не відбувається і не планується - Міненерго

В Україні під час опалювального сезону 2021/2022 років жодних віялових відключень не відбувається і не планується.

Про це під час брифінгу щодо поточного стану проходження опалювального сезону розповів міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Жодних віялових відключень не відбувається і не планується. Щодо ремонтів під час опалювального сезону, то питання насамперед полягає в тому, що є плановість таких ремонтних робіт», - сказав міністр.

За його словами, на сьогодні вже був проведений аналіз щодо планових ремонтів, які здійснюються операторами систем розподілу впродовж осінньо-зимового періоду. І за його результатами міністерство звернулось до НКРЕКП, щоб кількість таких ремонтних робіт під опалювального періоду була мінімізована.

Зокрема, в разі критичної необхідності в їх проведенні, ремонти можуть відбуватись виключно за умови надання альтернативного живлення споживачам під час проведення відповідних робіт.

«Якщо ви бачите, що такі ремонти затягуються, звертайтесь в обов’язковому порядку до Державної інспекція енергетичного нагляду України», - додав Галущенко.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 15 грудня під час засідання уряду зазначив, що опалювальний сезон в Україні проходить стабільно, запасів енергоресурсів для проходження осінньо-зимового періоду достатньо.

За його словами, наразі у підземних сховищах газу знаходиться понад 15 млрд кубометрів "блакитного палива", чого достатньо для забезпечення потреб як населення, так і непобутових споживачів.

Статьи по теме
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна

Торішньої продукції місцевого виробництва вже не залишилося.
01.06.23 — 367

Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году
Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году

Экономическая ситуация в Украине значительно улучшилась. После значительного сокращения экономики в прошлом году в 2023 году ожидается рост валового внутреннего продукта (ВВП).
20.05.23 — 392

Як розвивається блокчейн в Україні?
Як розвивається блокчейн в Україні?

Технологія блокчейн використовується для роботи криптовалют. Це розподілена між тисячами комп’ютерів мережа, яка дозволяє реєструвати інформацію, простежувати шляхи транзакцій, зменшувати витрати при транзакціях. Сучасний курс біткоїна перевищує 20 тисяч доларів, тому багато українців інвестує в цю криптовалюту чи має заощадження в ній. Але блокчейн цікавий не тільки для обігу криптовалюти.
30.03.23 — 1002