Контракти.ua

1839  —  21.12.21
«Легкої прогулянки для Росії не буде»: Данілов виступає за озброєння тероборони
«Легкої прогулянки для Росії не буде»: Данілов виступає за озброєння тероборони

Підрозділи територіальної оборони отримають необхідне озброєння, а в разі нападу на Україну “легкої прогулянки” Росія не отримає.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Апостроф TV розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

“У законі прописано повноваження та відповідальність органів місцевого самоврядування, голів обласних та районних державних адміністрацій. Це дуже детальний закон, який досить довго формувався і навколо якого тривала дискусія. На сьогодні я вважаю, що закон більш-менш досконалий для того, щоб розпочати цим питанням займатися”, – заявив Данілов, додавши, що територіальна оборона повинна мати озброєння, яке дозволить виконувати свої функції.

“Сьогодні ми живемо в сучасному світі, і озброєння, яке може бути маленьким за розмірами, дуже велике за своїми діями. І зараз говорити, що це має бути якась важка техніка тощо... На сьогоднішній день є розуміння, що у сучасному світі не цим вимірюється успіх”, – додав Данилов.

За словами секретаря РНБО, територіальна оборона буде дієвою одиницею у разі нападу Російської Федерації.

“Якщо це станеться, всі відповідні установи відразу стануть на захист нашої країни. І якщо хтось вважає, що це буде якась легка прогулянка, повірте, такого не буде”, – резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня 2022 року в Чернігові буде сформоване Регіональне управління «Північ» Сил територіальної оборони Збройних Сил України, до зони якої увійдуть шість областей.

За інформацією служби зв’язків з громадськістю оперативного командування "Північ", до військово-сухопутної зони Регіонального управління «Північ» Сил ТрО увійдуть місто Київ та шість областей: Чернігівська, Сумська, Полтавська, Черкаська, Житомирська та Київська. У кожній із них буде сформована бригада тероборони, а кількість батальйонів приведуть у відповідність до кількості районів, утворених під час адміністративної реформи (плюс батальйон в обласному центрі).

Підрозділи планується розгорнути до 15 січня 2022 року. Для підписання контракту на проходження дійсної військової служби в підрозділі територіальної оборони кожен охочий має звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1681

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2329

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 876