Контракти.ua

731  —  19.12.21
У Байдена є "вікно в чотири тижні", щоб перешкодити вторгненню РФ до України, - CNN
У Байдена є

У президента США Джо Байдена є "вікно в чотири тижні", щоб запобігти вторгненню Росії до України. Білий дім намагається уникнути помилок адміністрації Барака Обами в 2014 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Видання з посиланням на джерела в адміністрації Байдена пише, що президент побоюється повторення помилок, коли США і Європа були захоплені зненацька тим, як Росія окупувала Крим. У зв'язку з цим Байден вимагав від своїх радників з національної безпеки стримати президента Росії Володимира Путіна всіма можливими способами від вторгнення до України.

"Те, що ми робимо, дуже прораховано. Але у нас є лише близько чотирьох тижнів, щоб це здійснити", - повідомило джерело.

Також повідомляється, що реакція Вашингтона на загрозу вторгнення почалася з поїздки директора ЦРУ Білла Бернса до Москви, але в міру того, як Росія продовжила стягувати війська до українського кордону, тиха дипломатія переросла в різкі публічні попередження на адресу Путіна.

"Санкції, які ми ввели щодо Росії в 2014 році, були в основному спрямовані на те, щоб стримати середньостроковий і довгостроковий розвиток конкретних російських державних компаній, обмеживши їх доступ до ринків капіталу і технологій США", - зазначив представник Білого дому.

За його словами, нові санкції "будуть придушуючими і спричинять значні витрати для російської економіки та фінансової системи".

Статьи по теме
Чи хочуть США перемоги України: у Politico є сумніви
Чи хочуть США перемоги України: у Politico є сумніви

Політична спадщина нинішнього президента США Джо Байдена визначиться його майбутнім рішення щодо України.
вчера, 20:17 — 256

США загальмували постачання зброї Україні. Джерела у Вашингтоні назвали причину
США загальмували постачання зброї Україні. Джерела у Вашингтоні назвали причину

Пакети військової допомоги США для України в останні місяці стали меншими, оскільки запаси зброї та обладнання, які Пентагон готовий відправити Києву зі своїх власних запасів, скоротилися.
17.09 — 587

Член Ради директорів МВФ виступив проти візиту місії фонду до Росії
Член Ради директорів МВФ виступив проти візиту місії фонду до Росії

Глава Центробанку Естонії приєднався до групи міністрів фінансів європейських країн, котрі розкритикували план Міжнародного валютного фонду відновити огляд російської економіки вперше після вторгнення в Україну.
17.09 — 211