Контракти.ua

556  —  06.12.21
Резніков — у День ЗСУ: Сильна армія є одним із найпотужніших дипломатичних аргументів
Резніков — у День ЗСУ: Сильна армія є одним із найпотужніших дипломатичних аргументів

Сильна армія є одним із найпотужніших дипломатичних аргументів у мирному процесі.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у своєму привітанні з Днем Збройних сил України, передає Укрінформ.

"Збройним силам України — 30 років. Щиро, від усього серця вітаю всіх з цим ювілеєм! На моє глибоке переконання, якби не Збройні сили України, навряд чи 24 серпня цього року ми відзначали б 30-й день народження нашої держави. Чверть своєї новітньої історії наші воїни зі зброєю в руках, ризикуючи життям, щодень захищають нашу Батьківщину від російського агресора", — зазначив міністр.

Він нагадав, що саме Збройні сили з 2014-го року стали опорою державності та основним чинником національної безпеки.

"Із власного досвіду переговорника можу зазначити, що сильна армія — це один з найпотужніших дипломатичних аргументів у мирному процесі", — підкреслив очільник МОУ.

За його словами, сьогодні українці покладаються на свою армію більше, ніж на інші суспільні інститути: Збройні сили користуються найбільшою довірою громадян: "Це свідчення поваги українського народу до своїх воїнів, які і сьогодні, у реальній бойовій обстановці, гідно продовжують славні традиції попередніх поколінь захисників і захисниць України".

"Право жити власним розумом у власному домі дається нам дорогою ціною! Тисячі українських військовослужбовців віддали свої життя, аби зупинити ворога. Це кращі сини та доньки України, подвиг яких завжди пам’ятатиме наш народ. Вічна їм слава!" — додав Резніков.

Він також зауважив, що три чверті своєї новітньої історії наша армія існувала у режимі демонтажу, який переривався кількома спробами провести реформи. У державі не було розуміння, навіщо їй бути сильною. "Ворог нам показав, навіщо потрібна армія. І що буває, коли про неї не дбаєш. Не кожна нація має такий привілей, як своя армія. Недарма армія — це символ державності і держави як такої. Суверенної. Незалежної. Модернізація армії — це захист права на власну державу і права обирати майбутнє для нащадків", — наголосив міністр оборони.

Він також подякував військовим за сумлінне виконання своїх обов’язків, патріотизм і самовідданість.

"Я особисто докладатиму усіх зусиль, щоб українське військо постійно розвивалося, нарощувало спроможності, гідно виконувало свою почесну місію! Вітаю вас з 30-ю річницею Збройних сил України!" — підсумував очільник МОУ.

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня в Україні відзначають День Збройних сил України. Саме цього дня у 1991 році Верховна Рада ухвалила закони "Про оборону України" та "Про Збройні сили України".

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 190

В Минобороны придумали, как уменьшить кражи топлива, предназначенного для ВСУ
В Минобороны придумали, как уменьшить кражи топлива, предназначенного для ВСУ

Дизель и бензин для армии будут маркироваться цветом. Это сделают для того, чтобы уменьшить количество краж топлива, предназначенного для военных.
12.11.23 — 359

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 367