Контракти.ua

8609  —  12.06.10
Ювілейна «Коронація слова» оголосила найталановитіших літераторів України
Ювілейна «Коронація слова» оголосила  найталановитіших літераторів України

10 червня 2010 року у Києві відбулася 10-та ювілейна церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс та пісенної лірики про кохання «Коронація слова».  

Започаткований у 1999 році компанією ЗАТ «Крафт Фудз Україна» (ТМ «КОРОНА»), конкурс  „Коронація слова” став одним із найбільш впливових у країні літературним змаганням серед літераторів-початківців і відомих письменників та здобув статус всеукраїнського.  «10 років тому така наша ініціатива видавалася надзвичайно авантюрною, - розповідає Юрій Логуш, Віце-президент Kraft Foods, Генеральний Директор по Україні, Східній Європі і Центральній Азії, та ініціатор проекту. -  Ситуація на книжковому ринку була дуже і дуже складна. А сьогодні «Коронація Слова» створює для нас нову хвилю української літератури – яскраву, різножанрову, яка є дзеркалом сьогодення і скарбом для майбутніх поколінь».

 

Десятий рік поспіль конкурс сприяє відкриттю нових імен в українській культурі, наповнюючи український ринок конкурентоспроможною літературою, а театр і кіно – якісними українськими п’єсами і сценаріями. "Коронація слова" відкриває зірок. Ірен Роздобудько, Лариса Денисенко, Василь Шкляр і багато-багато інших стали улюбленцями українських читачів саме завдяки конкурсу. Ті зусилля, яких докладає конкурс для просування лауреатів, стають підґрунтям для створення потужного бренду під назвою "Сучасна українська література", - вважає директор видавництва «Нора-Друк» Cімонова Елеонора.

Всього за 10 років існування конкурсу нагородами було відзначено понад 150 письменників. Для них на честь ювілею було влаштовано окремий конкурс під назвою «Гранд Коронація». У рамках урочистої церемонії журі обере та оголосить кращих із найкращих серед лауреатів минулорічних конкурсів. На переможців «Гранд Коронації» надягнули справжню золоту корону. Спеціальним гостем ювілейної церемонії став всесвітньовідомий польський режисер Кшиштоф Зануссі, який завітав до Київ, аби вручити нагороду за кращий кіносценарій.

 

Також під час церемонії оголосили лауреатів у традиційних номінаціях «Романи», «Кіносценарії»,  «П’єси» та «Пісенна лірика про кохання», між якими буде розподілено цьогорічний преміальний фонд у 120 тисяч гривень. Як розповідає куратор номінації "Пісенна лірика про кохання", Народний артист України Анатолій Матвійчук: « У цьому році ми обрали найкращі твори, що уособлюють, можливо, і дух часу, і рівень емоційності, і стилістики, і лексики, і світосприйняття. Сподіваюсь, що ці твори будуть невдовзі надруковані і знайдуть своїх виконавців. Країна як Україна, яка має населення 50 мільйонів, заслуговує на те, щоб її пісня була на сучасному рівні з її повсякденним життям».

 

Привітати номінатів та гостей свята завітали: Оксана Забужко, українська письменниця, Віталій Козловський, український співак, Заслужений артист України, Олександр Тищенко, композитор, співак, поет, Ольга Крюкова, джазова співачка, Влада Литовченко, засновник і президент Благодійного фонду "Обдаровані діти - майбутнє України", Злата Огнєвич, українська співачка, виконала саундтрек до реклами «Корона», Василь Лазарович, український співак, Лариса Івшина, головний редактор газети «День», Ольга Богомолець, доктор медичних наук та виконавиця пісень на слова Ліни Костенко, брати Капранови, українські видавці, письменники, публіцисти, громадські діячі, Єгор Бенкендорф, президент Національної телекомпанії України та Андрій Бенкендорф, кінорежисер, сценарист та інші.

 

«Ми можемо пишатись, до першого ювілею маємо численні здобутки – переможці «Коронації слова» продовжують писати і сколихувати Україну майстерними творами, їх романи екранізовуються, п’єси отримують своє продовження на сцені, а навесні цього року світ побачила вже 100-та книгу конкурсу  – роман Маріанни Малини «Випалений шлях». Тішимося, що Україна дуже талановита», - коментує Тетяна Логуш, керівник благодійного фонду «Мистецька скарбниця», натхненниця та засновник конкурсу.

 

Поява нових книг яскраво підтверджує, що за десятиліття свого існування конкурс зумів створити місток між авторами та  українськими видавництвами.  Олександр Красовицький, директор видавництва «Фоліо» розповідає:  «Ми співпрацюємо з «Коронацією слова» вже вісім років і переважну частину цього часу я  перебуваю в журі конкурсу. Я особисто дуже уважно читаю рукописи, що надходять на конкурс і розумію, чому конкурс відграє важливу роль для журналістів, видавців - їм не потрібно створювати власні конкурси, щоб відшуковувати найкращі твори. Все це робить конкурс «Коронація слова» і кожен серед рукописів знаходить свою книгу».

 

«Підтримка розвитку української культури у нашій країні - це наш щирий обов’язок. Свого часу ми підтримали балетний фестиваль Сергія Лифаря, фестиваль «Червона Рута», оперний фестиваль «Золота корона”, Державну заслужену капелу бандуристів, фестиваль народної творчості «Боромля», Фестиваль органної музики ім. Й.С. Баха та інші проекти.  У 1997 році ми були першими, хто почав під торговою маркою «КОРОНА» дублювати художні фільми українською мовою.  За допомогою «Коронації слова» ми прагнемо надати можливість багатьом талановитим письменникам України творити, спільно відроджуючи українську літературу. Ми хочемо побачити українську книжку в кожній домашній бібліотеці в Україні. Цікавою, улюбленою, яскравою», - сподівається Юрій Логуш, Віце-президент Kraft Foods, Генеральний Директор по Україні, Східній Європі і Центральній Азії, та засновник проекту.

 

 

Прес-служба конкурсу: Марина Новікова  тел +38097 3856939, +38067 2325020,  press.koronatsiya1@gmail.com та Ірина Новоставська тел +38 068 100 14 32,  in.bignames@gmail.com

Більше про конкурс на сайті: http://www.koronatsiya.com/

 

***

Всеукраїнський конкурс романів, кіносценаріїв, п’єс та пісенної лірики про кохання «Коронація слова» був заснований за підтримки торгової марки «КОРОНА».

ЗАТ «Крафт Фудз Україна» є українським підприємством, що входить до групи компаній Kraft Foods, - другого у світі виробника продуктів харчування. ЗАТ «Крафт Фудз Україна» є одним з лідерів ринку харчових продуктів України у категоріях кави, шоколадних виробів, солоних снеків.  Компанія «Крафт Фудз Україна» існує в Україні з 1995 року.

До складу підприємства входять: Тростянецька шоколадна фабрика «Україна» та Вишгородська філія з  виробництва картопляних чіпсів.  З 2005 року на підприємстві розпочалося також фасування розчинної кави та кавових міксів.

З 2003 року ЗАТ «Крафт Фудз Україна» відповідає за розвиток бізнесу на ринку Молдови, а з 2005 року – на ринках Білорусі, Грузії, Вірменії та Азербайджану, з 2008 р. – ще і на ринках Казахстану, Узбекистану, Киргизcтану, Таджикистану, Туркменістану та Монголії.   У компанії ЗАТ «Крафт Фудз Україна» працює більше  1300 працівників.

Торгові марки: «Корона», Milka; «Ведмедик «Барні»; «Люкс»; Jacobs, Carte Noire, MAXWELL HOUSE.

 

Генеральний інформаційний партнер конкурсу – Телеканал «Інтер».


Інформаційні спонсори



Статьи по теме
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну
Відомий бізнесмен продовжує підтримувати Україну

Рінат Ахметов стверджує, що мирний договір із рф можливий тільки на умовах України, яка, зокрема, вимагає виведення російських військ і відновлення контролю над усіма захопленими територіями. Бізнесмен наголосив, що Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за свободу всієї Європи. Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти росії, вимагаючи компенсації за грубі порушення його майнових прав під час неспровокованої військової агресії росії проти України.
02.09 — 432

Игристые из разных стран мира — названия и характеристики
Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.
29.04 — 392

Як урізноманітнити меню при ГВ?
Як урізноманітнити меню при ГВ?

Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.
06.03 — 348