Контракти.ua

3128  —  03.12.21
Українці стали менше їздити на заробітки в Росію
Українці стали менше їздити на заробітки в Росію

Привабливість РФ як країни для можливої міграції в Україні знижується з кожним роком, серед топ-4 країн для бажаної міграції для українців знаходяться держави Євросоюзу.

Про такі результати дослідження щодо питань міграції та торгівлі людьми, а також інших форм експлуатації мігрантів, проведеного у 2021 році, на брифінгу в Укрінформі повідомила представниця Міжнародної організації з міграції в Україні Ірина Мидловець.

“Якщо ми говоримо про бажані країни для роботи за кордоном, то тут так само, як і у 2019 році, у нас лідирує Німеччина та Польща, як основні напрямки трудової міграції - понад 30%, тощо... Взагалі, якщо подивитися на перші 4 країни (до яких хочуть мігрувати українці — ред.), то це країни ЄС. А привабливість РФ для міграції з кожним роком знижується”, - поінформувала представниця МОМ в Україні.

Вона уточнила, що відповідно до даних дослідження щодо гендерного розподілу щодо осіб, які бажають виїхати за кордон, то в Італію з України переважно хочуть мігрувати жінки, а у Велику Британію - чоловіки.

Дослідження було проведене дослідницькою агенцією Info Sapiens на замовлення Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) — Агентства ООН з питань міграції в Україні за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у вересні-жовтні 2021 р.

Дослідження здійснене шляхом національного репрезентативного опитування методом особистих інтерв’ю.

Обсяг вибірки становить 5 228 респондентів, із них 2 374 - чоловіки та 2 854 - жінки.

Вибірка є репрезентативною для населення старшого 14 років кожної області України та м. Києва, але не включає мешканців непідконтрольних уряду територій Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Як повідомлялося, 2 грудня щороку за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії ГА ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми.

Статьи по теме
Температура впаде на 4-7 градусів: названа дата різкого похолодання в Україні
Температура впаде на 4-7 градусів: названа дата різкого похолодання в Україні

Сьогодні та завтра в Україні ще буде тепло.
14.02 — 389

В Україні очікується майже +20: погода на тиждень від синоптика
В Україні очікується майже +20: погода на тиждень від синоптика

Погода в Україні 14 лютого 2024 спрогнозована тепла.
12.02 — 449

Потепління до +20: синоптики попередили про аномальне тепло
Потепління до +20: синоптики попередили про аномальне тепло

Його прогнозують в окремих регіонах.
08.02 — 428