Контракти.ua

826  —  01.12.21
Бустерну дозу вакцини проти коронавірусу можна очікувати з січня – Ляшко
Бустерну дозу вакцини проти коронавірусу можна очікувати з січня – Ляшко

Отримати бустерну дозу вакцини проти коронавірусу можна буде з січня-лютого наступного року.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю BBC News Україна.

“Вакцин в Україні вистачає. Міністерство охорони здоров'я уже підписало контракти на поставки на наступний рік. Нам вистачить і для бустерної, і, в разі необхідності, для повного циклу ревакцинації ще двома дозами”, - сказав Ляшко.

Він зазначив, що орієнтовно українці можуть розраховувати на отримання бустерної дози вакцини у січні-лютому 2022 році, а можливо, і раніше. За його словами, це залежить від багатьох факторів.

“Якщо українці масово підуть і зроблять перше щеплення, у нас будуть першим щепленням вакциновані принаймні 60% або двома дозами 50%, я як міністр охорони здоров'я відразу ухвалю рішення і запустимо бустерне вакцинування”, - сказав міністр.

Але, додав Ляшко, пріоритетом нині має бути вакцинація людей, які взагалі не щепилися, для того, щоб кількість імунізованих людей була більшою.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що додаткове (бустерне) щеплення від COVID-19 рекомендовано людям з імунодефіцитними та імуносупресивними станами, в яких є ризик формування неповноцінної імунної відповіді на вакцину. Зокрема, йдеться про людей, які пройшли трансплантацію.