Контракти.ua

724  —  27.11.21
РФ створює істерію про наступ, аби виправдати можливу агресію проти України - Резніков
РФ створює істерію про наступ, аби виправдати можливу агресію проти України - Резніков

Повідомлення про загрозу ескалації між Росією та Україною є інформаційною війною, яка спрямована на внутрішню аудиторію Російської Федерації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі програми «Право на владу».

«З 2014 року триває гібридна війна. Гібридна війна має різні прояви, в тому числі одним з основних елементів є інформаційна війна і от зараз ми з вами бачимо чергове розгортання, чергову ескалацію в першу чергу саме інформаційної війни», - зазначив Резніков.

Він звернув увагу на те, що всі меседжі, які лунають з кремлівських рупорів, спрямовані на внутрішню аудиторію.

«Вони сьогодні накручують істерію саме у своєму середовищі, для свого російського народу, щоб мати можливість виправдати можливу агресію, яку, можливо, вони захочуть вчинити», - зазначив Резніков.

Міністр оборони також вважає, що на сьогодні відбувається перевірка демократичного світу на стійкість та здатність протистояти агресивній політиці РФ.

«Відбувається зараз стрес-тест НАТО, відбувається стрес-тест Європейського Союзу, почався він з Литви, потім продовжився в Польщі. Вони взагалі хитають світ на гнучкість, і я погоджуюсь, що це «запрошення до танцю» президента Байдена. Це не означає, що ми маємо розслаблятися, але паніки не має бути, тому що це випробування на національну стійкість нашої країни», - наголосив Резніков.

На думку міністра, мета інформаційної кампанії Російської Федерації - дестабілізація в Україні, зміна зовнішньополітичного курсу держави через зміну влади, яка сьогодні є законно обрана.

Резніков також нагадав, що Україна проводить постійні консультації та перемовини з міжнародними партнерами щодо надання допомоги у протистоянні з Росією.

«Щодо готовності допомогти… Мене запевнили і британські, і американські колеги, і зараз я веду консультації з іншими міністрами оборони дружніх країн про те, що ми отримаємо підтримку, при чому найближчим часом. На жаль, не можу розповідати деталі тих розмов, але я з оптимістичним настроєм повернувся саме щодо технічної підтримки, експертної підтримки і необхідного нам обладнання», - повідомив Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, Україна сформувала заявку для отримання конкретної допомоги з боку Сполучених Штатів у сфері безпеки й оборони, і це питання обговорювалося під час візиту міністра оборони України Олексія Резнікова до США. Він провів зустрічі в Конгресі США, переговори з міністром оборони США в Пентагоні, а також з високопоставленими представниками Держдепартаменту США та іншими посадовцями.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 190

Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию
Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию

Недопуск экспертов МАГАТЭ в реакторные залы Запорожской атомной электростанции является попыткой российских захватчиков скрыть настоящую ситуацию на оккупированной станции.
05.01 — 344

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 367