Контракти.ua

984  —  23.11.21
Українські “Руслани” літатимуть до 2040 року
Українські “Руслани” літатимуть до 2040 року

Авіакомпанія державного підприємства “Антонов” планує експлуатувати власні важкі транспортні літаки Ан-124 ще впродовж 17-19 років.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defence Express.

“Ми їм (літакам Ан-124 “Авіаліній Антонова”) нещодавно продовжували ресурс. Впевнений, що вони літатимуть до 2038-2040 років”, – розповів генеральний директор ДП “Антонов” Сергій Бичков.

А ось будівництво нових “Русланів”, про яке регулярно згадувалось в минулі роки, наразі вкрай малоймовірне.

“Це (відновлення будівництва Ан-124) моя “блакитна мрія”, але розумієте, що коли на київському авіаційному заводі (колись “АВІАНТ”) серійно виготовляли “Руслани”, там була дуже сильна підготовка виробництва. І коли ми прийшли, почали розбиратися – вся підготовка виробництва зруйнована, знищена та здана на металобрухт”, – зазначив Сергій Бичков.

Таким чином, для відновлення процесу збирання нових Ан-124, всю лінію виробництва знадобиться будувати “з нуля”, що разом з дуже великою вартістю будівництва самих літаків для ДП “Антонов” фінансово непід’ємний тягар.

До того ж нові “Руслани” буде потрібно імпортозамістити та значно осучаснити, а на перепроєктування значної частини літака та його випробування теж потрібно багато коштів та часу.

Як зазначив гендиректор ДП “Антонов”, таке виробництво може стати реальністю лише при появі дуже потужного інвестора та одночасній підтримці з боку Держави.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1611

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2289

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 845