Контракти.ua

1305  —  21.11.21
Будівництво першого корвету для ВМС України йде з випередженням графіку
Будівництво першого корвету для ВМС України йде з випередженням графіку

Будівництво в Туреччині першого корвету за проєктом Ada відбувається з випередженням графіку робіт, при нагляді наших корабелів. Вже у 2022 році корпус цього корабля буде доправлений в Україну для подальшої добудови.

Про це Надзвичайний та Повноважний посол України в Туреччині Василь Боднар розповів у своєму інтерв’ю виданню “Радіо Свобода”, передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defence Express.

“Зараз за цією роботою стежать наші фахівці. Можна навіть говорити про те, що будівництво йде з певним випередженням графіків, тому ми сподіваємось на те, що незабаром побачимо вже весь зібраний корпус. І, як було домовлено, частина нашого обладнання буде змонтована на цей корвет. Тобто у 2022 році ми сподіваємось вже побачити майже готовий продукт”, – розповів Василь Боднар.

Посол України в Туреччині також додав, що обидві країни-учасники проєкту по будівництву корветів Ada для ВМС України опрацьовують варіант, як розширити використання українських комплектуючих при виробництві кораблів цього проєкту.

“Ми маємо плани на розширення цього виробництва. На те, щоби застосовувати, в тому числі вироби й частини, які будуть продукуватися в Україні, тобто це так само взаємотехнологічні сумісні речі”, – говорить Бондар.

Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли, що українські військові пройшли стажування на корветі TCG Kinaliada типу Ada ВМС Туреччини. Це свідчить про початок програми підготовки екіпажів та обслуговуючого персоналу для кораблів класу корвет, що будуть отримані Військово-морськими силами України у найближчі роки.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1645

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2305

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 854