Контракти.ua

1656  —  17.11.21
Цього року в Україні відремонтували вісім військових аеродромів
Цього року в Україні відремонтували вісім військових аеродромів

Цього року в Україні проведені ремонтні роботи на восьми військових аеродромах.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

Відразу на кількох військових летовищах тривають ремонтно-відновлювані роботи злітно-посадкових смуг, стоянок літаків та руліжних доріжок.

Загалом протягом 2021 року силами окремих інженерно-аеродромних батальйонів проведено ремонтні роботи на восьми летовищах. Ще на чотирьох тривають роботи.

На будівництво, ремонт та експлуатацію військових летовищ, виділений фінансовий ресурс становить близько 12 % від загальної потреби. Попри це, було відремонтовано близько 35 тисяч квадратних метрів штучних аеродромних покриттів.

Військовослужбовці ремонтних бригад провели заміну, монтаж та дефектування кількох тисяч аеродромних плит, забетонували сотні квадратних метрів покриттів та виконали майже 4000 кубічних метрів земляних робіт.

Нещодавно розпочався ремонт злітно-посадкової смуги аеродрому спільного використання у Гавришівці, що на Вінниччині.

Аеродром у Гавришівці — спільного використання, є власністю Міноборони та використовується КП «Аеропорт Вінниця» спільно з бригадою транспортної авіації Повітряних Сил. Наразі на місці активно працює будівельна техніка – відбувається демонтаж плит та фрезерування наявної смуги. Найближчими місяцями планують реконструкцію основної руліжної доріжки та перону.

У березні 2021 року стало відомо, що Повітряні сили Збройних Сил України купують аеродромні плити ПАГ-14V та ПАГ-18V на 13,5 млн гривень. Міністерство оборони України закуповує цю продукцію у підрядників.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1662

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2313

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 858