Контракти.ua

526  —  13.11.21
Австрія та Німеччина планують заборонити невакцинованим виходити без потреби з дому
Австрія та Німеччина планують заборонити невакцинованим виходити без потреби з дому

Парламент Австрії планує цими вихідними обговорити міру, яка вимагатиме ізоляції для людей, які не отримали дві дози вакцини або не одужали від вірусу.

Про це повідомляє ZN.ua.

"Мета зрозуміла: ми хочемо в неділю дати зелене світло для загальнонаціональної ізоляції нещеплених", - заявив канцлер Австрії Олександр Шалленберг на прес-конференції в п'ятницю.

"Ізоляція для нещеплених означає, що людина не може залишити свій будинок, якщо вона не збирається працювати, здійснювати покупки (для предметів першої необхідності)", - сказав Шалленберг.

Штати Верхня Австрія та Зальцбург вже схвалили заходи ізоляції для нещеплених, які мають набути чинності у понеділок.

Цільові блокування будуть доповненням до заходів, які набули чинності 8 листопада, що забороняють людям, які не пройшли повну вакцинацію, відвідувати багато громадських місць, таких як ресторани, бари, перукарні, готелі. Нові правила вводитимуться поетапно протягом чотирьох тижнів.

За даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, лише 64 відсотки населення Австрії повністю вакциновані, що є найнижчим показником серед усіх західноєвропейських країн, за винятком Ліхтенштейну. Середній показник щодо ЄС становить 67 відсотків.

Не всі вважають, що обмеження виправдані. «Є люди, які думають, що обмеження свободи пересування немає виправдання», - сказав Мертен Реглітц, старший викладач кафедри філософії Бірмінгемського університету. «Інші думають, що [реакція] непропорційна, що небезпека недостатньо серйозна… це одна сторона медалі».

З іншого боку, є аргумент, що ми відповідаємо перед оточуючими. "Незважаючи на те, що у нас є свободи, у нас немає свободи завдавати шкоди іншим людям", - сказав Реглітц. «От чому держава може вважатися морально виправданою у накладенні обмежень на людей».

Важливо те, щоб відповідь була пропорційною. За словами Реглітця, запровадження таких обмежень улітку, наприклад, за низького рівня зараження, було б невідповідним. Тепер коли відділення інтенсивної терапії заповнюються, розрахунок змінився.

У понеділок німецька земля Саксонія ввела в дію так звані правила 2G, які фактично виключають людей, які вирішили не вакцинуватися з багатьох сфер суспільного життя. Згідно з новими правилами, тільки повністю вакцинованим або одужали від Covid-19 за останні шість місяців людям дозволяється їсти в ресторанах, відвідувати клуби або бари. Від нового правила звільняються лише діти і ті, хто має медичні причини не вакцинуватися.

15 листопада Берлін також прийме правила 2G, і очікується, що Бранденбург, Баден-Вюртемберг і Баварія наслідують їхній приклад. Правила 2G вже діють у деяких районах, де особливо висока госпіталізація за Covid. Подібні пропозиції обговорюються для прийняття на національному рівні і, у разі схвалення, набудуть чинності пізніше цього місяця.

Подібні заходи не обмежуються Європою. Новий Південний Уельс, Австралія, нещодавно заборонив людям старше 16 років, які не пройшли повної вакцинації, відвідувати місце проживання іншої людини, за винятком обмежених обставин. І уряд Сінгапуру більше не оплачуватиме лікування тих, хто «не був вакцинований за власним бажанням» і заразився вірусом.

За відповідний період 2020 р. з Європи до України приїхали 79,2% туристів, з Азії - 17,7%, з Північної Америки — 1,5%, з Океанії та країн Африки — по 0,7%.

До ТОПу країн за кількістю іноземців, що в'їхали в Україну, увійшли: Молдова — 744 630; Росія — 411 373 та Польща — 209 039.

Статьи по теме
В Україні за тиждень захворюваність респіраторними хворобами серед дітей зросла на 31%
В Україні за тиждень захворюваність респіраторними хворобами серед дітей зросла на 31%

Захворюваність на ГРВІ, грип та COVID-19 у порівнянні із попереднім тижнем серед дітей зросла на 31%, серед дорослих – на 12,9%.
09.02 — 310

ВООЗ закликає до маскового режиму через зростання захворюваності на COVID
ВООЗ закликає до маскового режиму через зростання захворюваності на COVID

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликає продовжувати дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції для уникнення зараження на COVID-19. Рекомендації пов'язані з тенденцією зростання у багатьох країнах випадків коронавірусної хвороби.
06.01 — 417

Захворюваність на COVID-19 у світі лише за місяць зросла на 52%, - ВООЗ
Захворюваність на COVID-19 у світі лише за місяць зросла на 52%, - ВООЗ

З 20 листопада по 17 грудня 2023 року рівень захворюваності на COVID-19 виріс на 52% у порівнянні з попереднім 28-денним періодом.
23.12.23 — 284