Контракти.ua

603  —  11.11.21
Укроборонпром займеться створенням бойових роботів
Укроборонпром займеться створенням бойових роботів

В Україні розпочнеться розробка бойових роботів. Відповідний договір про співпрацю підписали ВАТ Меридіан імені Корольова, Інноваційний холдинг Sikorsky Challenge та команда розробників проекту Мобільні бойові роботи.

Про це повідомляє концерн Укроборонпром у четвер, 11 листопада.

Зазначається, що підписання документа стало першим кроком щодо реалізації п'яти інноваційних вітчизняних ідей для оборонної сфери, які відібрали серед фіналістів конкурсу стартапів Sikorsky Challenge-2021, створених українськими вченими та винахідниками.

Першим планують реалізувати проект Мобільні бойові роботи. Йдеться про компактні наземні безпілотні машини, призначені для виконання логістичних, розвідувальних та бойових завдань, у тому числі вогневої підтримки та розмінування.

"Це має стати ще одним вдалим прикладом співпраці між наукою та виробництвом. Наш завод готовий до таких викликів і наш пріоритет на сьогодні — налагодження виробництва бойових мобільних роботів, які можуть стати зброєю майбутнього, значно посилити обороноздатність нашої держави та дати потужний імпульс подальшому розвитку інноваційних сфер економіки", – заявила директор з розвитку ВАТ Меридіан Ольга Руденко.

Планується, що холдинг Sikorsky Challenge забезпечить маркетинговий супровід проекту, а завод Укроборонпрому – серійне виробництво техніки.

Інші чотири проекти, реалізацію яких планують розпочати згодом, стосуються протидії ворожим БПЛА, розмінування територій за допомогою дронів, мережевих технологій інтелектуального відеомоніторингу повітряного простору у видимому та інфрачервоному діапазонах частот та високоточного наведення засобів ураження повітряних об'єктів.

Статьи по теме
Укроборонпром заявив, що складатиме стрілецьку зброю за стандартами НАТО
Укроборонпром заявив, що складатиме стрілецьку зброю за стандартами НАТО

Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" (Укроборонпром) заявило, що складатиме стрілецьку зброю відповідно до стандартів НАТО за ліцензійною угодою з Česká zbrojovka, яка є дочірньою компанією Colt CZ Group SE.
23.02 — 224

В
В "Укроборонпромі" заявили про серійне виробництво українських дронів, які летять на 1000 км

Державний концерн "Укроборонпром" запустив серійне виробництво нових ударних далекобійних безпілотників. Технічні та функціональні характеристики вітчизняних дронів вищі, ніж в іранських аналогів типу Shahed.
07.11.23 — 341

Кабмін змінив керівника Укроборонпрому
Кабмін змінив керівника Укроборонпрому

Кабінет міністрів України затвердив призначення новим керівником державного концерну «Укроборонпром» Германа Сметаніна.
26.06.23 — 381