Контракти.ua

168  —  вчера, 17:04
"Укроборонпром" отримав нового гендиректора: хто ним став

Наглядова рада Акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" призначила на посаду генерального директора Олега Гуляка.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу АТ "УОП" у Facebook. Про це повідомляють Контракти.UA.

Згідно з інформацією Акціонерного товариства, призначенню Олега Гуляка генеральним директором "Укроборонпрому" передували пошук та оцінка кандидатів.

Їх проводило українське представництво Odgers Berndtson - міжнародної компанії, що спеціалізується на доборі керівників вищої ланки.

"На посаду керівника "Укроборонпрому" претендувало понад 20 осіб, з яких до шорт-листа потрапили три кандидати. З ними наглядова рада провела фінальну співбесіду та визначилася з кандидатурою", - розповіли у компанії.

Уточнюється, що до співбесід з претендентами із шорт-листа були залучені представники посольств США, Великої Британії та ФРН.

"Олег Гуляк добре знає нагальні потреби війська, є досвідченим керівником. Головні завдання, які стоять тепер перед ним - збільшувати обсяги виробництва і надалі, завершити реформу державного сектору ОПК і побудову ефективної антикорупційної інфраструктури", - розповів міністр з питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін.

Голова наглядової ради "Укроборонпрому" Давід Ломджарія наголосив: "Для нас вкрай важливо, що найбільшу державну оборонну компанію очолила людина, яка має досвід роботи в Міністерстві оборони України та керівника напрямку логістики ЗСУ".

"Це - професіонал, який чудово розуміється на тому, що саме потрібно для Сил оборони України. Він є справжнім лідером: ініціативним, відповідальним та ефективним. Тому ми вирішили призначити генеральним директором товариства Олега Гуляка. Я вдячний нашим партнерам з Odgers Berndtson за якісну роботу, а іншим претендентам на посаду - за участь у конкурсі", - повідомив голова наглядової ради компанії.

Новопризначений генеральний директор АТ "УОП" Олег Гуляк зауважив, що "вдячний за довіру очолити "Укроборонпром".

"Наша праця є надважливою для досягнення перемоги над ворогом. Попереду багато роботи, важливих завдань і нових викликів. Проте впевнений, разом із нашою командою ми досягнемо необхідних результатів", - підсумував він.

Олег Гуляк - родом з Миколаївської області. У Збройних силах України служить з 1993 року. На початку військової кар'єри був заступником командира розвідувальної роти аеромобільної дивізії.

У період 2004-2005 рр. брав участь у миротворчих операціях у складі окремого механізованого батальйону Українського миротворчого контингенту в Республіці Ірак. А у період з 2007 по 2010 рр. - був командиром 95 окремої аеромобільної бригади у місті Житомир.

Обіймав посаду заступника командувача силами Антитерористичної операції.

Він також був керівником Військової академії у місті Одеса. А у вересні 2021 року тодішній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний призначив Гуляка командувачем Сил логістики.

З 1 липня 2024 року Гуляк працював радником генерального директора "Укроборонпрому" з питань військового співробітництва компанії, зміцнюючи зв'язки АТ із Силами оборони.

Статьи по теме
Україна переходить до виготовлення боєприпасів за калібрами НАТО
Україна переходить до виготовлення боєприпасів за калібрами НАТО

Підприємства Укроборонпрому поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО. Йдеться про 60-мм мінометні міни.
07.05 — 260

Укроборонпром заявив, що складатиме стрілецьку зброю за стандартами НАТО
Укроборонпром заявив, що складатиме стрілецьку зброю за стандартами НАТО

Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" (Укроборонпром) заявило, що складатиме стрілецьку зброю відповідно до стандартів НАТО за ліцензійною угодою з Česká zbrojovka, яка є дочірньою компанією Colt CZ Group SE.
23.02 — 303

В
В "Укроборонпромі" заявили про серійне виробництво українських дронів, які летять на 1000 км

Державний концерн "Укроборонпром" запустив серійне виробництво нових ударних далекобійних безпілотників. Технічні та функціональні характеристики вітчизняних дронів вищі, ніж в іранських аналогів типу Shahed.
07.11.23 — 410