Контракти.ua

1066  —  12.11.21
Бронетранспортер «Хорунжий» пройшов заводські випробування з турецьким бойовим модулем
Бронетранспортер «Хорунжий» пройшов заводські випробування з турецьким бойовим модулем

«Науково-виробниче об’єднання «Практика» провело заводські випробування модернізованого БТР-60 у версії «Хорунжий» з турецьким бойовим модулем.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Мілітарний.

Випробування відбулися 5 листопада на полігоні навчального центру «Десна» за участі Посла Республіки Туреччина в Україні Ягмура Ахмета Гюльдере та генерального директора турецької компанії Aselsan Халука Гергюна.

Тестування бойового модуля SARP KPVT, який був встановлений на БТР-60 «Хорунжий», проводилися за програмою та методикою оцінки точності стрільби, яка розроблена фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Збройних Сил України. SARP KPVT у якості основного озброєння використовує 14,5-мм кулемет КПВТ та має можливість завантаження боєприпасів зсередини машини та важить близько 400 кг.

Під час випробувань екіпажі Збройних Сил України та представники компаній «Практика» і Aselsan виконали вправи із практичної стрільби з наскоку та з місця по цілях, що з’являються і рухаються в наступальному бою.

«За декілька діб, під час денних та нічних маршів, подолання спеціальних перешкод техніка виробництва ПрАТ НВО «Практика» із встановленими бойовими модулями компанії Aselsan пройшла сотні кілометрів і показала відмінні результати проходження перешкод», – повідомили у компанії.

Перевірялись як вогнева потужність озброєння, так і працездатність елементів системи бойового модуля, які складаються з приладів спостереження з можливістю денного та нічного бачення, лазерного далекоміра й лазерного маркувальника. Відбувалося коригування балістики відповідно до метеорологічної інформації та типу боєприпасів, дистанційного керування тощо.

Були перевірені ходові якості модернізованого БТР-60 «Хорунжий» зі встановленим бойовим модулем в складних умовах бездоріжжя.

За підсумками випробувань посол Республіки Туреччина в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере підкреслив перспективи співробітництва між нашими державами у сфері виробництва зброї.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1673

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2321

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 864