Контракти.ua

1326  —  06.11.21
У Львові від COVID-19 помер ветеран АТО, який пройшов Іловайський котел і 119 днів полону
У Львові від COVID-19 помер ветеран АТО, який пройшов Іловайський котел і 119 днів полону

У Львові у віці 37 років від СOVID-19 помер учасник бойових дій на сході України, громадський активіст Юрій Досяк, який пройшов Іловайський котел і 119 днів перебував у полоні в російських бойовиків у Донецьку.

Про це у Фейсбуці повідомив Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій, передає Укрінформ.

«З глибоким сумом повідомляємо, що сьогодні вранці відійшов у вічність учасник бойових дій Юрко Досяк. Юрко - боєць-доброволець батальйону "Донбас", вижив в Іловайську, повернувся з полону... Але, на жаль, тут недуга виявилась сильніша... Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким», - зазначено у повідомленні.

Досяк тривалий час перебував у лікарні з обширною двосторонньою пневмонією, спричиненою COVID-19. Був під апаратом ШВЛ. Тиждень пролежав у медичній комі, проте напередодні вийшов з неї, був у медичному сні і спостерігалася позитивна динаміка. Родина ветерана АТО почала збирати гроші на його лікування. Але сьогодні зранку його серце зупинилося.

Львів’янин Досяк був активним учасником Майдану, а коли розпочалася російська агресія на сході України пішов добровольцем у батальйон «Донбас». Брав участь у звільненні Попасної, в боях за Мар’їнку, а при виході з Іловайського котла потрапив на 119 днів у полон до російських бойовиків у Донецьку. Після повернення додому Досяк започаткував власний реабілітаційний центр «Благодарний Еродій» із фермерським господарством для побратимів.