Контракти.ua

826  —  02.11.21
Українська "дочка" Сбербанка Росії змінить назву
Українська

Український підрозділ "Сбербанку Росії" змінить свою назву. Рішення прийнято після того, як були програні суди за право на назву "Сбербанк".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на рішення банка.

Повідомляється, що тепер "Сбербанк Росії" в Україні буде називатися "Міжнародний резервний банк". Скорочена назва - АТ "МР Банк".

Крім того, правління банку уповноважили самостійно приймати рішення з питань, які стосуються порядку та умов використання банком нових знаків для товарів і послуг.

Нагадаємо, у серпні Верховний Суд ухвалив остаточне рішення про заборону російському "Сбербанку" використовувати торгову марку "Сбербанк" на території України.

Український державний "Ощадбанк" наполягав на незаконності перейменування дочірнього "Сбербанку Росії" на "Сбербанк" і в січні 2016 року заявив про порушення прав інтелектуальної власності.

Згідно позиції українського банку, використання торгової марки "Сбербанк" могло вводити клієнтів в оману і впливати на їх поведінку. У підсумку "Ощадбанк" виграв судовий процес.

Статьи по теме
У рейтингу банків України за кількістю відділень у 2022 році вперше змінився лідер
У рейтингу банків України за кількістю відділень у 2022 році вперше змінився лідер

Станом на 1 січня 2023 року в Україні налічувалося 5 336 діючих структурних підрозділів банків. За 2022 рік їх кількість скоротилася на 1 349 (на 20,2%).
20.01.23 — 956

Банки скорочують кредитування населення та посилюють вимоги до позичальників
Банки скорочують кредитування населення та посилюють вимоги до позичальників

Наслідки війни з Росією дедалі більше сповільнюють розвиток кредитування. Упродовж наступних 12 місяців банки очікують, що кредити домогосподарствам надалі скорочуватимуться, якість кредитного портфеля клієнтів погіршуватиметься.
27.10.22 — 823

Нардеп Підласа розповіла, що буде з
Нардеп Підласа розповіла, що буде з "Альфа Банком Україна"

Народний депутат від "Слуга народу", заступник голови економічного комітету ВР Роксолана Підласа розповіла про наміри держави націоналізувати "Альфа Банк Україна", який має російських акціонерів.
27.10.22 — 659