Контракти.ua

728  —  31.10.21
У листопаді Україна планує закупити вугілля з Польщі, Казахстану та ПАР – Міненерго
У листопаді Україна планує закупити вугілля з Польщі, Казахстану та ПАР – Міненерго

Частка імпорту вугілля у листопаді зросте порівняно з жовтнем, проте роботу теплової генерації здебільшого забезпечує українське вугілля.

На цьому наголосив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міненерго.

«Робота нашої теплової генерації забезпечується переважно українським вугіллям. У жовтні на теплоелектростанції надійшло понад 1,1 млн тонн вугілля власного видобутку. Це становить 85% від загального постачання», – зазначив Власенко.

Наступного місяця планується збільшити постачання вітчизняного вугілля до 1,4 млн тонн.

«Також збільшиться частка імпорту завдяки диверсифікації джерел постачання вугілля. Українські компанії вже мають контракти на постачання вугілля у листопаді з Польщі, Казахстану та Південно-Африканської республіки. Державна компанія «Центренерго» планує імпортувати з цих країн близько 200 тисяч тонн вугілля. Також тривають перемовини з постачальниками зі Сполучених Штатів Америки», - наголосив перший заступник міністра.

Міненерго у щоденному режимі контролює надходження та спрацювання вугілля на теплових електростанціях, йдеться у повідомленні.

Станом на 29 жовтня у роботі – 35 теплових енергоблоків і 11 атомних. Вугілля надходить на теплові електростанції достатньо ритмічно, щоб забезпечити безперебійну роботу генерації, запевнили в Міненерго.

Як повідомляв Укрінформ, Росія з 1 листопада 2021 року припиняє постачання енергетичного вугілля в Україну.

У листопаді українські енергокомпанії планують імпортувати 562 тис. тонн вугілля.

Статьи по теме
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна

Торішньої продукції місцевого виробництва вже не залишилося.
01.06.23 — 463

Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году
Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году

Экономическая ситуация в Украине значительно улучшилась. После значительного сокращения экономики в прошлом году в 2023 году ожидается рост валового внутреннего продукта (ВВП).
20.05.23 — 474

Як розвивається блокчейн в Україні?
Як розвивається блокчейн в Україні?

Технологія блокчейн використовується для роботи криптовалют. Це розподілена між тисячами комп’ютерів мережа, яка дозволяє реєструвати інформацію, простежувати шляхи транзакцій, зменшувати витрати при транзакціях. Сучасний курс біткоїна перевищує 20 тисяч доларів, тому багато українців інвестує в цю криптовалюту чи має заощадження в ній. Але блокчейн цікавий не тільки для обігу криптовалюти.
30.03.23 — 1105