Контракти.ua

705  —  27.10.21
Зеленський залишається лідером президентського рейтингу
Зеленський залишається лідером президентського рейтингу

Якби президентські вибори відбувалися найближчим часом, то найбільше голосів у першому турі отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський - 17% усіх опитаних або 26% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

Мають намір проголосувати за експрезидента, лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка відповідно 9% і 14% опитаних, за співголову ОПЗЖ Юрія Бойка - відповідно 7% і 12%, за лідерку “Батьківщини” Юлію Тимошенко - відповідно 7% і 10%, за ексголову Верховної Ради Дмитра Разумкова - відповідно 6% і 9%.

За народного депутата Євгена Мураєва проголосували б відповідно 4% і 6%, за лідера партії “Сила і честь” Ігоря Смешка - відповідно 3% і 5%, за експрем’єра Володимира Гройсмана — відповідно 2% і 3,5%, за лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка - відповідно 2% і 3%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - відповідно 2% і 2%, за Сергія Притулу - відповідно 1,5% і 2%, за одного з лідерів “Свободи” Руслана Кошулинського - відповідно 1% і 2%, за мера Києва Володимира Кличка - відповідно 1% і 1%.

Водночас, за даними соціологів, порівняно з кінцем липня-початком серпня 2021 року знизилася електоральна підтримка Зеленського (з 19,5% до 17% серед усіх опитаних). Порівняно з січнем 2021 року знизився і рівень електоральної підтримки Бойка (з 13% до 7% серед усіх опитаних), що частково може бути пов’язане з появою у списку кандидатів, який пропонувався респондентам, Мураєва.

Також порівняно з січнем 2021 року знизився рівень електоральної підтримки Порошенка (з 12% до 9% серед усіх опитаних).

Разом з тим порівняно з кінцем липня-початком серпня зріс рівень електоральної підтримки Разумкова (з 2% до 6% серед усіх опитаних).

Рівень електоральної підтримки інших кандидатів з початку цього року не змінився на статистично значущому рівні.

Дослідження проводилося з 14 по 20 жовтня 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 307

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 463

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 425