Контракти.ua

4890  —  27.10.21
Українські військові отримали модернізовані ударні вертольоти
Українські військові отримали модернізовані ударні вертольоти

Конотопський авіаремонтний завод «АВІАКОН», який входить до складу Укроборонпрому, передав армійській авіації Сухопутних військ ЗСУ партію відремонтованих і серійно модернізованих вертольотів Мі-24ПУ1.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Укроборонпрому.

Передача вертольотів Мі-24ПУ1 для українських військових відбулася в рамках виконання державного оборонного замовлення.

Так, фахівці АВІАКОНу встановили на техніку модернізовані вітчизняні системи озброєння та авіаційні приціли, системи захисту від ПЗРК і двигуни з поліпшеними характеристиками.

Крім цього, вертольоти вперше оснащено м’якими паливними баками та лопатями несучого гвинта українського виробництва.

«Після технічного приймання і виконання ознайомлювальних польотів, які провели екіпажі армійської авіації, модернізовані вертольоти перелетіли до місця постійного базування та стали до виконання бойових завдань», - додали в Укроборонпромі.

Багатоцільовий Мі-24ПУ1 призначено для ураження броньованої техніки, підвищення мобільності підрозділів сухопутних військ і забезпечення їх вогневою підтримкою на полі бою.

Завдяки модернізації ці машини можна використовувати цілодобово, і вони відповідають сучасним вимогам і тенденціям світового вертольотобудування та розвитку тактики застосування армійської авіації.

Як повідомляв Укрінформ, українські спецекспортери за 9 місяців одержали понад 454 мільйони доларів за виконання зовнішньоекономічних контрактів, майже на половину більше, ніж за цей час торік.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1611

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2289

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 845