Контракти.ua

960  —  25.10.21
Віктор Ляшко розповів, коли в Україні знімуть карантинні обмеження
Віктор Ляшко розповів, коли в Україні знімуть карантинні обмеження

В ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що карантинні обмеження почнуть скасовувати лише тоді, як понад 70% населення буде вакциновано.

«Країни європейського регіону, які розпочали вакцинацію, за 4,5-5 місяців дійшли до порогу 70%. Це населення, яке робить свідомий вибір. Все інше – розпочинається роль держави. Втручання для того, щоб збільшити кількість вакцинованих серед тих 30%, які чи бояться, чи мають певні антивакцинальні настрої», – пояснив Міністр охорони здоров’я.

Як стверджує Віктор Ляшко – в Україні 70% населення буде вакциновано. Далі МОЗ планує працювати з тими, хто має сумніви. За словами Міністра, альтернативи наразі немає. Тож, в Україні повинні досягнути цієї цифри для того, щоб як Велика Британія, Данія або скандинавські країни потроху знімати карантинні обмеження. У скандинавських країнах сьогодні уже скасовують використання масок в громадському транспорті, тому що відсоток вакцинації уже більше, ніж 75.

«Це - реальний крок і реальний шанс подолати епідемію. Просто не можу зрозуміти тих людей, які ще чомусь вірять, що є щось інше, що дозволить подолати цей вірус, який пристосовується до умов перебування, пристосовується до несвідомих позицій і постійно мутує. Крім вакцинації, захисту іншого немає», – зазначив Віктор Ляшко.

Дивіться програму «Свобода слова Савіка Шустера» щоп'ятниці о 21:00 на каналі «Україна»!

Статьи по теме
"Жовта" зона скоротилася. МОЗ оновило карантинний розподіл

Міністерство охорони здоров'я скоротило "жовту" зону карантину. Станом на 23 лютого на цьому епідемічному рівні знаходяться всього три регіони.
24.02.22 — 2268

У «червоній» зоні карантину залишаються п'ять областей, у «жовтій» - чотири
У «червоній» зоні карантину залишаються п'ять областей, у «жовтій» - чотири

Станом на 22 лютого на червоному рівні епіднебезпеки залишаються п'ять областей - Закарпатська, Івано-Франківська, Луганська, Рівненська та Хмельницька. На жовтому - Львівська, Полтавська, Харківська та Чернівецька області. Решта регіонів та Київ - на помаранчевому рівні.
23.02.22 — 1856

У МОЗ назвали п'ятірку регіонів-антилідерів з вакцинації проти COVID-19
У МОЗ назвали п'ятірку регіонів-антилідерів з вакцинації проти COVID-19

У Міністерстві охорони здоров'я України назвали регіони з найменшою кількістю вакцинації населення. Йдеться про західні області.
22.02.22 — 1158