Контракти.ua

689  —  24.10.21
МЗС очікує приєднання ООН до Кримської платформи
МЗС очікує приєднання ООН до Кримської платформи

Україна розраховують на більш активний і конструктивний підхід з боку керівництва ООН до питань протидії триваючої військової агресії РФ проти України.

Про це йдеться в оприлюдненій в неділю, 24 жовтня, заяві МЗС України з нагоди 76 річниці заснування Організації об'єднаних націй.

"З огляду на роль ООН в питаннях деокупації Криму, зокрема в контексті прийнятих Генеральною Асамблеєю ООН резолюції про територіальну цілісність України, проблеми мілітаризації Криму та у справах захисту прав людини в Криму, Україна сподівається на приєднання ООН до Кримської платформи", - йдеться в заяві.

У МЗС наголосили, що важливим завданням залишається втілення зусиль з реформування і вдосконалення ООН, її зміцнення та адаптації до вимог сучасності. У міністерстві запевнили в готовності і надалі посилювати внесок в справу утвердження міжнародного миру і безпеки в складі операцій ООН.

Також зазначається, що організації системи ООН, зокрема Програма розвитку ООН (ПРООН), продовжують відігравати важливу роль у підтримці курсу соціально-економічних реформ в Україні, досягнення Цілей сталого розвитку, забезпеченні захисту прав людини і верховенства права.

"Одним з найбільш успішних прикладів нашої співпраці є подолання гуманітарних наслідків російської агресії. Чи готові до подальшої взаємодії в цій сфері для забезпечення потреб постраждалого цивільного населення вздовж лінії розмежування і на тимчасово окупованих територіях", - наголосили в міністерстві.

Зокрема, актуальним напрямком діяльності ООН в Україні є підтримка процесів відновлення і миробудівництва в Донецькій і Луганській областях для мирної та безпечної реінтеграції окупованих територій і їх жителів, розвитку стійкого миру.

Статьи по теме
МЗС доручило всім консульствам України припинити надання послуг чоловікам призовного віку
МЗС доручило всім консульствам України припинити надання послуг чоловікам призовного віку

Міністерство закордонних справ наказало керівникам усіх дипломатичних установ України тимчасово призупинити усі консульські дії щодо громадян України призовного віку.
23.04 — 136

Україна може позичити сім систем Patriot у союзників, – Кулеба
Україна може позичити сім систем Patriot у союзників, – Кулеба

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба дав інтерв'ю виданню The Washington Post, у якому пояснив причину переходу до більш жортскої риторики щодо постачання Україні систем протиповітряної оборони.
11.04 — 173

Кулеба закликав Індію переосмислити
Кулеба закликав Індію переосмислити "радянську спадщину" зв'язків з Росією

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту в Індію закликав Нью-Делі підтримувати Київ, заявивши, що тісні зв’язки південноазіатської країни з Росією базуються на радянській спадщині, яка зникає.
29.03 — 199