Контракти.ua

737  —  22.10.21
Ділянки розведення перетворюються на «гарячі точки» – Україна в ОБСЄ
Ділянки розведення перетворюються на «гарячі точки» – Україна в ОБСЄ

Ділянки розведення сил та засобів у Золотому та Петрівському перетворюються на «гарячі точки».

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Особливо нас турбує той факт, що ділянки розведення поблизу Золотого та Петрівського перетворюються на гарячі точки", - заявив він.

Український посол вказав на звіт СММ про те, що протягом 15-17 жовтня у Донецькій області було зафіксовано 734 порушення режиму припинення вогню. При цьому, більшість цих порушень "відбулися на ділянці розведення Петрівського та поблизу неї".

"У Луганській області за цей же період СММ зафіксувала 78 порушень режиму припинення вогню. Більшість порушень режиму припинення вогню також стосувалися ділянки розведення в районі Золотого", - заявив Цимбалюк.

Він зазначив, що російські окупаційні війська продовжують активно обстрілювати позиції ЗСУ та населені пункти, у т.ч. із забороненого Мінськими домовленостями важкого озброєння. Крім того, російська сторона, всупереч Додатковим заходам про припинення вогню від липня 2020 року, продовжує вести розвідувальну діяльність: один з російських розвідувальних БПЛА "Гранат 1" був перехоплений українськими військовими минулого тижня.

"Останні події в зоні російсько-українського конфлікту продемонстрували, наскільки крихкими є ситуація з безпекою та мирний процес через руйнівну позицію Російської Федерації, її нескінченні спроби нав’язати так званий "прямий діалог", а також через відсутність політичної волі в Москві до виконання Мінських домовленостей як сторони-підписанта цих домовленостей та сторони конфлікту", - наголосив очільник української місії в ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, СММ ОБСЄ зафіксувала у вівторок 216 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 53 таких порушення на Луганщині. У Луганській області майже всі порушення було зафіксовано "на північ, північно-північний схід і південно-південний захід від ділянки розведення в районі н. п. Золоте".

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 219

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 378

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 341