Контракти.ua

966  —  21.10.21
Київ готується підвищити плату за проїзд – КМДА
Київ готується підвищити плату за проїзд – КМДА

Столична влада планує підвищити у Києві тариф на проїзд у комунальному громадському транспорті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА у Телеграмі.

"Місто змушене готуватися до підвищення тарифу на проїзд у комунальному громадському транспорті. Такий крок є необхідним для збереження стабільної роботи комунальних підприємств-перевізників в умовах підвищення тарифів на енергоносії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі місто очікує пропозиції від комунальних підприємств щодо економічного обґрунтування тарифу. Після цього буде сформована обґрунтована вартість проїзду, і пропозицію подадуть на обговорення громадськості.

У КМДА запевнили, що усі наявні пільги на проїзд для киян збережуться.

Раніше Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що міська влада не планує підвищувати вартість проїзду у комунальному громадському транспорті до 20-25 гривень.

Як повідомляв Укрінформ, «Київпастранс» і метро просять столичну владу дати гроші або підняти ціну на проїзд. За розрахунками Київського метрополітену, у 2021 році економічно обґрунтований тариф на перевезення пасажирів у метро становить 21,05 грн. Нинішній тариф, який становить 8 грн, не переглядався з 2018 року.

У «Київпастрансі» заявили, що економічно обґрунтовані тарифи на 2021 рік такі: 25,18 грн - на проїзд наземними видами транспорту (трамвай, тролейбус, автобус) та 78,90 грн - на проїзд міською електричкою.

Київська міська рада звернулася до уряду та парламенту щодо компенсації виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян з Державного бюджету України з метою недопущення підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Статьи по теме
Скільки коштуватиме ремонт тунелю метро біля
Скільки коштуватиме ремонт тунелю метро біля "Деміївської": цифра вражає

Для фінансування ремонтних робіт використовуються кошти резервного фонду.
23.03 — 356

Хотів проїзд по 30 гривень і не збудував жодної станції: чим запам’ятався скандальний начальник метро Брагінський
Хотів проїзд по 30 гривень і не збудував жодної станції: чим запам’ятався скандальний начальник метро Брагінський

Після гучного скандалу мер закликав очільника Київського метрополітену написати заяву.
17.03 — 228

Кличко пообіцяв, що 6 станцій
Кличко пообіцяв, що 6 станцій "синьої" гілки запрацюють влітку

Роботи на закритій ділянці синьої гілки метро між станціями "Либідська" та "Деміївська" йдуть за графіком. Вже влітку рух метро на Теремки мають відновити.
29.02 — 248