Контракти.ua

2047  —  19.10.21
Світ відмовиться від м'яса для порятунку клімату - прогноз
Світ відмовиться від м'яса для порятунку клімату - прогноз

Глава найбільшого м'ясокомбінату в Європі вважає, що незабаром поласувати соковитим шматком яловичини зможе лише еліта.

Вже незабаром світ відмовиться від м'яса для порятунку клімату, а стейки з яловичини та свинини будуть в дефіциті. Так вважає глава найбільшого в Європі м'ясопереробного підприємства Danish Crown Джейс Валер, повідомляє УНІАН.

Яловичина стане такою ж розкішшю як шампанське, передає слова Валера видання Bloomberg.

Так, багато держав вже прагнуть знизити кількість викидів парникових газів. Через це мармурова яловичина може стати настільки дефіцитним товаром, що люди будуть їсти її тільки за винятковими випадками та великими святами. Меншою мірою світ почне відмовлятися і від свинини.

Згідно з дослідженнями, м'ясні компанії змушені обмежувати викиди парникових газів, при цьому 57% всіх викидів харчової промисловості припадає на виробництво продуктів тваринництва. Розв'язання проблеми викидів метану - одна з найважливіших кліматичних проблем для виробників.

Свинина "постраждає" не так сильно, як яловичина, тому що вона є більш екологічною. Однак і таке м'ясо теж будуть виробляти в менших кількостях.

Як скоро світ повністю відмовиться від м'яса - Валер не повідомив. Однак досить імовірно, що прогноз глави Danish Crown дещо перебільшений.





Статьи по теме
Навіть дуже жорстка свинина стане ніжною й соковитою в цьому маринаді: кулінарний трюк професіоналів
Навіть дуже жорстка свинина стане ніжною й соковитою в цьому маринаді: кулінарний трюк професіоналів

Простий рецепт маринаду від професійних кухарів, який варто спробувати кожній досвідченій господині.
05.11 — 1842

Капустяні стейки з травʼяним маслом: цікавий рецепт
Капустяні стейки з травʼяним маслом: цікавий рецепт

Капуста — це не лише традиційний борщ або салат.
25.08 — 804

Як приготувати ідеальний стейк: секрети від шефа
Як приготувати ідеальний стейк: секрети від шефа

Приготувати смачний стейк вдома — це не мистецтво для обраних, а реальність для кожного з нас.
02.07 — 3225