Контракти.ua

712  —  16.10.21
Збанкрутувала найбільша авіакомпанія Італії
Збанкрутувала найбільша авіакомпанія Італії

Найбільший авіаперевізник Італії – компанія Alitalia – ліквідована в рамках процедури банкрутства після 75 років існування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У четвер літак компанії здійснив останній рейс за маршрутом Кальярі – Рим.

Як зазначається, відтепер польоти здійснюватиме створена в процесі реорганізації компанія Italia Transport Aereo (ITA).

Новий державний перевізник, якому уряд виділить 1,35 млрд євро протягом трьох років, матиме парк з 52 літаків і 2800 працівників, що складає близько третини від персоналу Alitalia.

Серед своїх маршрутів ITA планує виконувати рейси з Рима та Мілана до Нью-Йорка, а також до Токіо, Бостона та Маямі. Європейські напрямки включатимуть Париж, Лондон, Амстердам, Брюссель, Франкфурт та Женеву, пише АР.

Компанія Alitalia була створена у 1946 році. З 1999 року у перевізника почалися фінансові труднощі. За останні 20 років уряд поніс близько 13 мільярдів євро збитків, намагаючись утримати національного перевізника на плаву. У 2017 році компанія перейшла під зовнішнє управління, але їй так і не змогли знайти інвестора.

Статьи по теме
Італія та Румунія закривають порти для російських кораблів
Італія та Румунія закривають порти для російських кораблів

З 17 квітня Італія закриває свої порти для російських кораблів в рамках розширених санкцій Європейського Союзу проти російської федерації.
17.04.22 — 546

В Італії конфіскували віллу російського ексвласника команди Формули-1
В Італії конфіскували віллу російського ексвласника команди Формули-1

Фінансова поліція Італії конфіскувала віллу на Сардинії, яка належить російському олігарху Дмитру Мазепіну та його 23-річному сину Микиті Мазепіну.
12.04.22 — 772

"Не будьте курортом для вбивць". Зеленський закликав Італію посилити санкції проти РФ

Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням до парламенту Італії. Він закликав підтримати посилення санкцій проти Росії.
22.03.22 — 630