Контракти.ua

563  —  16.10.21
Міноборони виплатило військовим майже 3,7 мільярда боргу
Міноборони виплатило військовим майже 3,7 мільярда боргу

Міністерство оборони за 11-12 жовтня виплатило військовим частинам майже 3,7 млрд гривень заборгованості.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

"Міністерство оборони України у період 11 та 12 жовтня 2021 року профінансувало військові частини та установи Збройних Сил України на загальну суму майже 3,7 млрд гривень. Питання виділення необхідного фінансового ресурсу та виплат коштів військовослужбовцям Збройних Сил перебувало на особистому контролі Президента України — Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Володимира Зеленського", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кошти призначені для погашення заборгованості з одноразових додаткових видів грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил, виплати винагород, заохочення особового складу тощо.

Так, 1,81 млрд гривень виділено на виплати грошової допомоги на оздоровлення. Майже 247 млн гривень спрямовано на виплату винагороди за підписання першого контракту та інших одноразових виплат.

Для матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань військовослужбовців переказано майже 50 млн гривень, 195 млн гривень на виплату компенсації за піднайом житла, ще понад 82 млн гривень призначені для розрахунків зі звільненими з військової служби.

Крім того, для виплати винагороди за участь в ООС за вересень 2021 року виділено понад 725млн гривень. До Дня Захисників та захисниць України військовослужбовців заохочено більше ніж на 641 млн гривень.

Як повідомлялося, міністр оборони Андрій Таран заявив про необхідність підвищення у 2022 році розмірів грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ. За його словами, до бюджетної пропозиції МОУ на 2022 рік за напрямом грошового забезпечення було включено потребу в сумі 93,0 млрд гривень, що на 39,8 млрд гривень більше, ніж у 2021 році.

Проте в проєкті Закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік» Мінборони за фондом грошового забезпечення враховані видатки на виплату грошового забезпечення в сумі 62,5 млрд гривень, що на 8,9 млрд гривень більше, ніж у попередньому році, або на 11,7%.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 190

В Минобороны придумали, как уменьшить кражи топлива, предназначенного для ВСУ
В Минобороны придумали, как уменьшить кражи топлива, предназначенного для ВСУ

Дизель и бензин для армии будут маркироваться цветом. Это сделают для того, чтобы уменьшить количество краж топлива, предназначенного для военных.
12.11.23 — 359

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 363