Контракти.ua

984  —  16.10.21
Україна vs Росія: Міжнародний Суд ООН призначив другий раунд письмових пояснень
Україна vs Росія: Міжнародний Суд ООН призначив другий раунд письмових пояснень

Міжнародний Суд ООН призначив другий раунд письмових пояснень у справі Україна проти Росії.

Відповідне рішення було опубліковане сьогодні на сайті Міжнародного суду, повідомляє Міністерство закордонних справ України у заяві щодо другого раунду письмових пояснень у справі Україна проти Росії в Міжнародному Суді ООН, передає Укрінформ.

«Рішенню Суду розпочати другий раунд письмових пояснень передували консультації представників сторін з Президентом Суду 30 вересня 2021 року. Під час консультацій Україна наголошувала на необхідності якнайшвидшого призначення дати для подачі заперечень фактичних та правових контраргументів. Це сприятиме досягненню справедливості для народу України та притягненню Росії до відповідальності за порушення міжнародного права. Після подання Україною Меморандуму, у якому детально встановлювалося порушення Росією міжнародного права, Росія заперечувала наявність у Суду юрисдикції розглядати дану справу. Рішенням від 8 лютого 2019 року Міжнародний Суд ООН відкинув усі заперечення Росії щодо юрисдикції. Відповідно до рішення Суду, Україна має подати відповідь на Контр-Меморандум Росії до 8 квітня 2022 року, після чого Росія повинна подати свій письмовий документ до 8 грудня 2022 року. Після подання фінальних письмових заперечень Сторонами, Суд призначить дату усних слухань по суті справи та прийме остаточне рішення», - повідомляється у заяві МЗС.

У міністерстві наголосили: «Україна впевнена, що Росія понесе відповідальність за порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації».

Справа стосується систематичних порушень Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 199

Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию
Котин о недопуске МАГАТЭ к реакторам ЗАЭС: россияне хотят скрыть настоящую ситуацию

Недопуск экспертов МАГАТЭ в реакторные залы Запорожской атомной электростанции является попыткой российских захватчиков скрыть настоящую ситуацию на оккупированной станции.
05.01 — 370

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 370