Контракти.ua

2830  —  16.10.21
Україна придбає у Британії бойові кораблі та ракетне озброєння – посол
Україна придбає у Британії бойові кораблі та ракетне озброєння – посол

Україна придбає для захисту свого узбережжя від мінної загрози два бойові протимінні кораблі, що входять до діючого складу Королівського військово-морського флоту Великої Британії, а також ракетне озброєння і сучасні технології.

Як передає Укрінформ, про посилення ВМС України у межах двостороннього військового співробітництва, заявив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв’ю телеканалу «Дом».

«Чотири напрямки, які посилять здатність нашого військового флоту, будуть реалізовані (в межах угоди з Великою Британією - ред.), і найближчим часом буде оголошено про це. Я переконаний, що найближчим часом буде придбано два вже діючих кораблі, які відразу підуть до складу ВМС. Буде розпочато роботу з будівництва двох військово-морських портів, а також будівництво кораблів меншого класу в Україні і Великій Британії», - зазначив Пристайко.

За словами посла, перший військовий корабель для України побудують у Великій Британії, а сучасні технології буде передано українським верфям.

Пристайко уточнив, що два кораблі, які будуть закуплені у Великій Британії, - тральники, що допоможуть захистити узбережжя від мінної загрози.

«Дуже важливо, що ми отримаємо ракетне озброєння, яке допоможе реально підсилити здатності на морі», - наголосив посол.

Як повідомляв Укрінформ, Україна веде переговори про покупку для Військово-Морських сил двох протимінних тральників типу Sandown у Великій Британії. Придбати кораблі планується з кредитних коштів, наданих Сполученим Королівством на розвиток ВМС України.

Тральники мають довжину 53 метри, ширину 11 і осадку 2,3 метра. Два дизельні двигуни по 1523 к.с. розганяють корабель до 13 вузлів. Є також електродвигун для безшумного ходу. Кораблі озброєні 30-мм гарматою Mark44 Bushmaster II, трьома шестиствольними 7,62-мм кулеметами «Мініган» і парою кулеметів загального призначення.

На цих кораблях встановлені радари і системи пошуку мін, включно з потужним гідролокатором. Кораблі, можливо, будуть модернізовані більш сучасними системами для пошуку мін.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1611

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2289

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 845