Контракти.ua

870  —  13.10.21
Краще отримати довідку про вакцинацію, ніж свідоцтво про смерть – Ткаченко
Краще отримати довідку про вакцинацію, ніж свідоцтво про смерть – Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликає українців вакцинуватися, щоб уберегтися від смерті.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

"Багато хто вже чув новину – з 21 жовтня міжміські, внутрішньообласні та міжобласні перевезення будуть дозволені лише за наявності у водіїв, екіпажу та пасажирів документу про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту. Що це означає? Ви збиралися у санаторій? Вакцинуйтеся! Збиралися до батьків у село? Вакцинуйтеся! Працюєте в іншому місті? Вакцинуйтеся! Раніше ВООЗ всіх попереджала – з пандемією коронавірусу жартувати не можна. Занадто велика ціна. Нині ситуація значно гірша, бо маємо справу зі штамом "Дельта". Значно агресивнішим, значно страшнішим", - так прокоментував міністр прийняте.

Він зазначив, що більше ніж 97% людей, яких госпіталізували з COVID-19 у вересні – не були вакциновані, тобто не отримали двох доз антиковідної вакцини.

Ткаченко нагадав, що вакцинація – безкоштовна, і кожна з вакцин, що використовуються в Україні, є ефективною.

"Якщо ви вже хворіли на COVID-19, це не привід не вакцинуватися. Більше того, дослідження Центру з контролю та профілактики захворювань в США, показує, що невакциновані люди, які перенесли COVID-19, мають вдвічі вищий ризик захворіти на COVID-19 знову, ніж вакциновані. Пам’ятайте. Краще отримати реальну довідку про вакцинацію, ніж реальне свідоцтво про смерть", - додав міністр.

Як повідомлялося, на засіданні Кабінету Міністрів 11 жовтня внесли зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епіднебезпеки.

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із “жовтим”, “помаранчевим” чи “червоним” рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів відповідних документів, що підтверджують факт вакцинування.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

Статьи по теме
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ
Закон про мобілізацію: депутатів можуть позбавити броні – ЗМІ

Депутатів Верховної Ради можуть залишити без броні від мобілізації.
14.01 — 1645

Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування
Як українці ставляться до попередніх президентів: дані опитування

До попередніх президентів України громадяни ставляться по-різному: частина сприймають їх позитивно, частина - негативно. Найкраще ставлення до президентів, які займали проукраїнську позицію.
25.03.23 — 2305

В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар
В Україні хочуть узаконити партнерство для одностатевих пар

У Верховну раду подали на реєстрацію законопроєкт про реєстровані партнерства. Він дасть змогу партнерам в одностатевих і різностатевих парах без шлюбу мати такі самі права, як і в законного подружжя.
08.03.23 — 854