Контракти.ua

449  —  10.10.21
Прокат самокатів: столична влада назвала операторів-порушників
Прокат самокатів: столична влада назвала операторів-порушників

Оператори надання послуг прокату самокатів у Києві порушили низку пунктів, що прописані у Меморандумі про співпрацю з містом.

Як передає Укрінформ, про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов, повідомляє пресслужба КМДА.

"На сьогодні невиконаною залишається вимога про нанесення трафаретів на місцях упорядкованого паркування самокатів. Також низкою операторів порушено умову запровадження повної заборони руху у деяких пішохідних зонах столиці: на Пейзажній алеї, пішохідній частині вулиці Сагайдачного та у парку Шевченка», – зазначив Усов.

За словами Усова, частина операторів самовільно змінили карту зон обмеження швидкості до 14 км/год, і виключили з території такого обмеження частину історичного центру Києва.

Як зазначив заступник голови КМДА, найбільш відповідальною з операторів виявилася компанія «Scroll», а системними порушниками – компанії «BikeNow», «Bolt» та «Zelectra».

«Спільно з першим заступником голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексієм Кулебою, який координує структурні підрозділи, відповідальні за благоустрій міста, ми виставили вимогу компаніям усунути ці порушення. Крайній термін – 15 жовтня», – наголосив Усов.

Він також зауважив, що місто налаштоване на діалог та взаємоповагу, але категорично проти обману. «У разі невиконання всіх без виключення пунктів Меморандуму повною мірою ми залишаємо за собою право реагувати відповідно», – заявив він.

Як повідомлялося, 24 червня цього року Київська міська державна адміністрація підписала Меморандум про співпрацю з операторами послуг прокату електросамокатів Києва. Підписи поставили представники всіх семи компаній, що сьогодні надають послуги прокату електросамокатів у Києві: ТМ «Bolt», ТМ «Kiwi», ТМ «Scroll», ТМ «BikeNow», TM «Zelectra», TM «Jet» та TM «Vzhooh».

Серед головних обмежень, встановлених Меморандумом, – зменшення максимальної швидкості з 30-35 км/год до 20 км/год. У спеціально визначених (зелених, пішохідних та історичних) зонах швидкість має сягати не більш ніж 14 км/год.

Статьи по теме
Директор киевского метро будет отстранен от исполнения обязанностей, - Кличко
Директор киевского метро будет отстранен от исполнения обязанностей, - Кличко

Директор "Киевского метрополитена" Виктор Брагинский будет отстранен от исполнения обязанностей после скандального расследования журналистов. Он находится на должности около 10 лет.
16.03 — 207

У Києві найближчими днями очікується похолодання, попередили про сніг та ожеледицю
У Києві найближчими днями очікується похолодання, попередили про сніг та ожеледицю

Вже у найближчі два дні у Києві очікується похолодання. Синоптики попередили про сніг та ожеледицю.
17.11.22 — 505

У Києві стабілізували ситуацію з електропостачанням — YASNO
У Києві стабілізували ситуацію з електропостачанням — YASNO

У Києві стабілізували ситуацію з електропостачанням, станом на цей час відключення електрики в столиці не планується.
15.10.22 — 916