Контракти.ua

676  —  09.10.21
Генеруючі компанії «зривають» графік накопичення вугілля - Міненерго
Генеруючі компанії «зривають» графік накопичення вугілля - Міненерго

Виробники електроенергії не дотримуються графіків постачання та накопичення вугілля: за липень - вересень відставання від графіка становило близько 1 млн тонн.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Серед причин недостатніх запасів вугілля є систематичне невиконання енергогенеруючими підприємствами планових обсягів його постачання та накопичення. Зокрема, протягом липня - вересня відставання фактичних обсягів постачання вугілля на ТЕС від планових показників становить близько 1 млн тонн", - сказав Галущенко.

Він підкреслив, що за результатами "енергетичних штабів" НКРЕКП рекомендовано перевірити виробників, що мають критичне відставання від графіків, стосовно дотримання ліцензійних умов.

Міністр також повідомив, що протягом жовтня 2021 року - березня 2022 року очікуються витрати вугілля на рівні 15,3 млн тонн.

"При цьому постачання власного видобутку очікується більш як 9 млн тонн, а законтрактовані обсяги імпорту становлять близько 4 млн тонн", - прокоментував Галущенко.

Крім того, за словами урядовця, знайдено шлях стабілізації фінансового становища ПАТ "Центренерго".

Як повідомлялося, Міненерго розраховує на збалансування запасів вугілля на складах теплоелектростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралей (ТЕЦ) за рахунок імпорту.

На складах українських теплових електростанцій (ТЕС) запаси вугілля на 4 жовтня становили 713 тис. тонн, що на 8,2% менше, ніж на 27 вересня.

За даними Міненерго, у жовтні Україна планує імпортувати 600 тис. тонн вугілля, плановий власний видобуток становить 1,7 млн тонн.

Статьи по теме
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна

Торішньої продукції місцевого виробництва вже не залишилося.
01.06.23 — 463

Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году
Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году

Экономическая ситуация в Украине значительно улучшилась. После значительного сокращения экономики в прошлом году в 2023 году ожидается рост валового внутреннего продукта (ВВП).
20.05.23 — 474

Як розвивається блокчейн в Україні?
Як розвивається блокчейн в Україні?

Технологія блокчейн використовується для роботи криптовалют. Це розподілена між тисячами комп’ютерів мережа, яка дозволяє реєструвати інформацію, простежувати шляхи транзакцій, зменшувати витрати при транзакціях. Сучасний курс біткоїна перевищує 20 тисяч доларів, тому багато українців інвестує в цю криптовалюту чи має заощадження в ній. Але блокчейн цікавий не тільки для обігу криптовалюти.
30.03.23 — 1105