Контракти.ua

1138  —  09.10.21
Цьогоріч понад дві тисячі ветеранів уклали договори на послуги соцадаптації
Цьогоріч понад дві тисячі ветеранів уклали договори на послуги соцадаптації

В Україні від початку року 2,2 тисячі учасників бойових дій уклали договори на отримання послуг з соціальної та професійної адаптації, половина з них уже пройшли навчання.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Від початку 2021 року 2280 учасників бойових дій уклали договори на отримання послуг з соціальної та професійної адаптації, з них 1125 захисників вже пройшли навчання", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної, одним з пріоритетів діяльності Мінветеранів є створення можливостей для успішного перенавчання захисників, здобуття ними нового фаху та успішного працевлаштування.

У Мінветеранів нагадали, що у межах проєкту «Норвегія – Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS), професійну перепідготовку пройшли 833 людини, серед яких 583 військовослужбовці та ветерани, а 250 – члени сімей воїнів. У цьому семестрі проєкт реалізується у 22 містах у вишах, які мають меморандуми з Мінветеранів щодо реалізації програм професійної перепідготовки захисників та їхніх родин.