Контракти.ua

817  —  07.10.21
Цьогорічний урожай соняшника може перевищити 15 мільйонів тонн
Цьогорічний урожай соняшника може перевищити 15 мільйонів тонн

В Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ) прогнозують, що цьогорічний урожай соняшнику сягне 15,1 млн тонн, що на 15% більше, ніж торік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба УКАБ.

"У 2020/21 маркетинговому році очікується врожай насіння соняшнику на рівні 15,1 млн т. Цей показник на 15% вище аналогічного показника минулого року та майже досягне максимального обсягу виробництва, що було зафіксовано в 2019 році", - йдеться у повідомленні.

При цьому зростання відбудеться як за рахунок більш високої (на 15%) врожайності порівняно з минулорічними показниками , так і за рахунок збільшення посівних площ (на 2%).

“Достатня кількість вирощеного насіння соняшнику цього року дозволить забезпечити внутрішній попит на соняшникову олію, а також згенерувати достатню кількість експортної виручки та стримати подальше зростання цін, що спостерігалося в 2019/20 маркетинговому році”, - прокоментувала аналітик УКАБ Світлана Литвин.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня в асоціації "Укроліяпром" прогнозували, що цьогоріч в Україні буде зібрано понад 22 млн тонн насіння олійних культур, тобто на 20,2% більше, ніж торік; з них понад 16 млн тонн - насіння соняшнику.

За даними Мінагрополітики на 1 жовтня, соняшник зібрано з площі 2,7 млн га (по Україні 42%) при урожайності 21,6 ц/га. Найбільше його зібрано на Херсонщині – 93% до прогнозу, а найвища урожайність у Хмельницькій області – 34,2 ц/га.

Статьи по теме
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна
В Україні дешевшає цибуля: яка ціна

Торішньої продукції місцевого виробництва вже не залишилося.
01.06.23 — 463

Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году
Украина в значительно лучшей экономической ситуации: Марченко прогнозирует рост ВВП в 2023 году

Экономическая ситуация в Украине значительно улучшилась. После значительного сокращения экономики в прошлом году в 2023 году ожидается рост валового внутреннего продукта (ВВП).
20.05.23 — 474

Як розвивається блокчейн в Україні?
Як розвивається блокчейн в Україні?

Технологія блокчейн використовується для роботи криптовалют. Це розподілена між тисячами комп’ютерів мережа, яка дозволяє реєструвати інформацію, простежувати шляхи транзакцій, зменшувати витрати при транзакціях. Сучасний курс біткоїна перевищує 20 тисяч доларів, тому багато українців інвестує в цю криптовалюту чи має заощадження в ній. Але блокчейн цікавий не тільки для обігу криптовалюти.
30.03.23 — 1105