Контракти.ua

570  —  05.10.21
У Вінниці розпочався тиждень Любомира Гузара
У Вінниці розпочався тиждень Любомира Гузара

У Вінниці стартує «Тиждень Любомира Гузара. Прилучитися до Великого», - просвітницька акція з нагоди відкриття у Вінниці першого в світі пам'ятника Патріарху УГКЦ.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у парафії Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ.

«Блаженніший Любомир Гузар – постать дуже шанована не лише греко-католицькою спільнотою, а й усім українством. З ініціативи нашої релігійної громади у місті, де він не раз бував із пасторськими візитами, у суботу, 9 жовтня, йому буде відкрито перший у світі пам'ятник. Цьому упродовж тижня передуватиме просвітницька акція, яка ближче познайомить містян з постаттю цієї непересічної людини», - повідомили у парафії.

Тут зазначили, що упродовж тижня відбудуться як релігійні, так і світські заходи, позаяк Блаженніший Любомир Гузар є моральним авторитетом не лише для вірян, а й для усіх українців.

Так, у кінотеатрі «Родина» протягом тижня двічі покажуть фільм «Бути Людиною» про Блаженнішого Любомира. У вівторок у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкриється фотовиставка «Прилучитися до Великого» та експозиції з особистими речами Патріарха. А в п'ятницю у Вінницькій обласній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва відбудеться тематичний круглий стіл «Бути Людиною».

Низка заходів відбудеться у храмі Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ. Зокрема, у середу там пройде духовний вечір «Молитва Патріарха». У четвер - вечір пам’яті: «Листи до мами з проекту «Іди за мною», а в п'ятницю семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії покажуть виставу «Бути Людиною».

Відкриття першого у світі пам’ятника Блаженнішому Любомиру Гузару відбудеться у суботу о 12.00 на площі біля Храму Покрова Пресвятої Богородиці за участі глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. Передуватиме урочистостям архиєрейська Божественна літургія.

Як повідомляло агентство, пам'ятник Любомиру Гузару у Вінниці встановили 28 вересня.

Любомир Гузар (1933 –2017) – український релігійний діяч, патріарх-предстоятель Української Греко-Католицької Церкви (2001-2011).