Контракти.ua

505  —  04.10.21
Повернення Саакашвілі обговорять на міжурядовому та дипломатичному рівнях - Президент
Повернення Саакашвілі обговорять на міжурядовому та дипломатичному рівнях - Президент

Питання повернення голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїла Саакашвілі в Україну обговорюватиметься на дипломатичному рівні, а також на рівні урядів України та Грузії.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав на пресконференції у Трускавці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Пан Саакашвілі є громадянином України. Тому його це також стосується. Всі інституції - Міністерство закордонних справ і наші посольства, які працюють в Грузії; на рівні посла Грузії, який працює в Україні, і на рівні розмови між нашими Кабінетами Міністрів, на рівні розмов прем'єрів ми всі будемо цим займатися”, - сказав Зеленський.

Він наголосив, що влада зобов'язана дбати про своїх громадян, в тому числі вирішувати питання їх повернення на батьківщину, якщо вони потрапили у біду.

Водночас Президент наголосив, що здивований рішенням Міхеіла Саакашвілі поїхати до Грузії.

“З приводу цікавої людини Міхеіла Саакашвілі. Я не знав, що він поїхав до Грузії, я був дуже здивований. Побачив про це в пресі”, - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що як Президент повинен думати про нього як про громадянина України. «А чому він (Саакашвілі – ред.) так зробив... напевне, він думав, що це такий політичний крок, Напевне, хоча я не знаю”, - зауважив Зеленський.

Водночас він наголосив, що вважає цей крок (поїздку Саакашвілі до Грузії – ред.) неправильним через те, що слід було врахувати всі ризики.

Як повідомляв Укрінформ, вранці у п'ятницю, 1 жовтня, Саакашвілі розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває в Батумі. Проте заступник голови МВС Грузії Олександр Дарахвелідзе пізніше заявив, що Саакашвілі, який оголосив про своє повернення на батьківщину, не залишав територію України. Водночас увечері прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі 1 жовтня затримали у цій країні.

В Офісі Президента України повідомили, що уважно стежать за повідомленнями щодо затримання у Грузії експрезидента цієї країни, голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїла Саакашвілі.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 307

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 463

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 425