У рубрику «Запитай у Комаровського» надходить багато питань від глядачів каналу «Україна». Наприклад, чому виникають болі в шлунку, особливо восени. Євген Комаровський розповів, з чим пов'язаний внутрішній дискомфорт і що потрібно робити.
Якщо після вживання шкідливої їжі людині стає погано, тоді навряд чи потрібно пояснювати, що таку їжу необхідно виключити з раціону. Але що робити, коли у вас з'являються болі в шлунку, наприклад, після звичайної смаженої картоплі?
«Люди часто просять: «Дайте мені «чарівну таблетку», щоб не болів шлунок», на що хочеться відповісти: «А що у вас з шлунком? Гастрит, виразка або непереносимість якихось продуктів?» – сказав ведучий рубрики «Запитай у Комаровського». – Якщо виникають проблеми після вживання звичайної їжі, потрібно дізнатися у лікаря свій діагноз».
За словами кандидата медичних наук, величезна кількість проблем зі шлунком пов'язана з надмірною секрецією шлункового соку.
«Коли ми їмо щось таке, що подразнює слизову, наш організм у великій кількості виробляє соляну кислоту, – пояснив Євген Комаровський в програмі« Ранок з Україною», – вона дратує слизову, тому виникають болі».
Ведучий рубрики «Запитай у Комаровського» сказав, що існує дуже багато недорогих ліків без побічних ефектів, які допомагають швидко регулювати шлункову кислотність. Їхню назву можна дізнатися у свого сімейного лікаря.
Але чому у людей навесні або восени виникають загострення проблем зі шлунком? За словами Євгена Комаровського, є припущення, що це пов'язано зі способом життя наших предків. Восени вони нібито намагалися з'їсти якомога більше їжі, щоб накопичити жир і пережити голодну зиму. Тому організм готувався восени і виробляв зайву соляну кислоту.
Всі питання щодо здоров'я дітей та дорослих телеглядачі можуть поставити на сторінці програми «Ранок з Україною» @ranok_ua в Instagram.
Дивіться рубрику «Запитай у Комаровського» на каналі «Україна» у програмі «Ранок з Україною».