Контракти.ua

981  —  24.09.21
Максим Сікора дав поради студентам, як досягнути успіху в професії журналіста
Максим Сікора дав поради студентам, як досягнути успіху в професії журналіста

Популярний ведучий новин «Сьогодні» на каналі «Україна» Максим Сікора в стінах рідної альма-матер, Київському міжнародному університеті, провів зустріч зі студентами, які навчаються професії журналіста.

Для майбутніх колег по цеху успішний тележурналіст дав майстер-клас про роботу з інформацією. Студентам-журналістам Максим Сікора розповів про те, як працювати з інформацією, оприлюднювати її, щоб вона викликала резонанс і утримувала аудиторію. Також поінформував про те, якими бувають типи та джерела інформації.

Особливу увагу молоді телеведучий звернув на соціальні мережі і назвав їх чудовим майданчиком для того, щоб відточувати свої навички написання текстів.

Також Максим Сікора дав декілька корисних порад студентам, які допоможуть досягнути успіху в професії. Передусім, за словами ведучого, потрібно розвивати стресостійкість, адже робота журналіста є дуже стресовою. А також бути цілеспрямованими і знати свою мету.

«Кожен з вас уже зробив крок, щоб реалізовуватися в професії журналіста. Ви навчаєтесь омріяному фаху, здобуваєте знання. Бути журналістом – це складна і відповідальна робота. Раджу вам не перебувати в романтичному шалі і не думати, що все буде легко. Інакше ви не витримаєте конкуренції, коли вас будуть зіштовхувати більш цілеспрямовані люди. Раджу вам наполегливо працювати над собою, бути допитливими і вимогливими до себе, читати багато різної літератури, відточувати свої навички письма. Я впевнений, що серед вас є ті, хто в майбутньому стане відомими журналістами. Для цього треба дуже старатися, мати уявлення, де ви хочете опинитись в кар’єрі через 10, 15 років, бути цілеспрямованими і сміливо йти до своєї мрії», - зазначив Максим Сікора.

В свою чергу студентам було цікаво дізнатися, як знайти свою першу роботу в журналістиці. Ведучий порадив починати кар’єрний шлях з практики. Сміливо стукатися до роботодавців і не хотіти відразу заробляти великі гроші.

«Все це буде, але з часом. Для початку потрібно стати класними професіоналами, щоб вашу роботу цінували», - резюмував Максим Сікора.

 

Статьи по теме
Ведучі каналу «Україна» влаштували зворушливий флешмоб
Ведучі каналу «Україна» влаштували зворушливий флешмоб

21 січня у світі відзначали Міжнародний день обіймів. Ведучі каналу «Україна» підтримали цікаву традицію та поділились світлинами, де обіймають найрідніших.
24.01.22 — 1346

Ведучі каналу «Україна» показали, як прикрасили новорічні ялинки
Ведучі каналу «Україна» показали, як прикрасили новорічні ялинки

Популярні ведучі новин «Сьогодні» на каналі «Україна» поділились родинними традиціями, що допомагають створити святкову атмосферу вдома та показали власноруч прикрашені новорічні дерева.
05.01.22 — 1299

У День святого Миколая канал «Україна» влаштував свято в дитячому парку професій «Кідландія»
У День святого Миколая канал «Україна» влаштував свято в дитячому парку професій «Кідландія»

У День святого Миколая популярні ведучі каналу «Україна» Марія Мельник і Максим Сікора завітали до міністудії «Ранку з Україною» – дитячого парку професій «Кідландія».
21.12.21 — 495