Контракти.ua

715  —  24.09.21
На Rapid Trident-2021 українські підрозділи перевірять за стандартами НАТО
На Rapid Trident-2021 українські підрозділи перевірять за стандартами НАТО

Підрозділи ЗСУ в рамках багатонаціональних українсько-американських військових навчань Rapid Trident-2021 складатимуть іспити на відповідність стандартам НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

“У рамках багатонаціональних українсько-американських військових навчань Rapid Trident-2021 на Львівщину прибули військовослужбовці армій держав НАТО, які проводитимуть оцінювання спроможностей українських підрозділів діяти сумісно з військовими формуваннями Альянсу”, - ідеться у повідомленні.

За словами підполковника ЗСУ Андрія Лихошерстова, який в рамках багатонаціонального навчання обіймає посаду керівника групи оцінки НАТО 2-го рівня, одним з основних механізмів партнерства, що сприяє підвищенню рівня взаємосумісності, є Програма перевірки та зворотного зв’язку Концепції оперативних можливостей НАТО. Головне її завдання - практичне оцінювання рівня готовності підрозділів збройних сил держав-партнерів до спільної участі з військовими формуваннями НАТО в операціях Альянсу.

“Ми будемо оцінювати готовність двох українських підрозділів: роти РХБЗ та інженерно-саперної. Команда оцінювачів - інтернаціональна. До неї входять як фахівці з України, так і офіцери з Австрії, Грузії, Боснії і Герцеговини, Німеччини та Швеції. Усі вони професіонали з колосальним практичним військовим досвідом. У рамках оцінювання команда фахівців повинна перевірити понад 800 пунктів готовності та відповідності міжнародним стандартам", - зазначив Лихошерстов.

У Міноборони додали, що цей етап оцінювання - фінальний, адже він є останнім етапом чотирикомпонентного процесу підготовки до спільних дій з іноземними колегами.

Як повідомляв Укрінформ, з 20 вересня до 1 жовтня в Україні проходять українсько-американські командно-штабні навчання Rapid Trident-2021.

Статьи по теме
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба
Украина не потеряла бы Авдеевку, если бы вовремя получила боеприпасы, - Кулеба

Дефицит вооружения у украинских военных привел к тому, что ВСУ пришлось отступить из города Авдеевка и оно было захвачено россиянами.
22.02 — 190

Сьогодні - День захисників і захисниць України
Сьогодні - День захисників і захисниць України

У неділю, 1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.
01.10.23 — 367

Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни
Рівень нетерпимості українців до корупції різко збільшився під час війни

Рівень нетерпимості до надання хабарів, подарунків або неофіційних послуг для вирішення особистих проблем помітно зріс серед українців.
28.07.23 — 322