Контракти.ua

969  —  23.09.21
Карантин в Україні можуть повністю скасувати навесні
Карантин в Україні можуть повністю скасувати навесні

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко вважає, що Україна може скасувати карантин вже весною 2022 року, якщо до Нового року вакцинує більшість дорослого населення.

Про це він сказав під час виступу на форумі "Креативна Україна", відповідаючи на питання, коли закінчиться епідемія, повідомляє LB.ua.

"Я оптимістично дивлюся на ситуацію, тому що пройшло буквально півтора роки, а ми вже маємо вакцину, яка захищає від тяжкого і середньої тяжкості перебігу, і з'являються лікарські засоби. З'явиться лікування специфічне, і тоді про проблему ковіду ми забудемо", - заявив Ляшко.

Він підкреслив, що термін дії карантину (зараз він встановлений до 31 грудня), залежить від свідомості населення.

"Якщо ви подивитеся на Великобританію і Данію - шість місяців інтенсивної вакцинації і в них проблема карантинних обмежень не існує. Вакцинуємося до Нового року - на весну можемо спокійно жити без карантинних обмежень", - сказав Ляшко.

Він підкреслив, що вакцинація дає майже повну гарантію того, що ковід не становитиме загрозу для людини.

"Якщо вакцинована людина інфікується, вона не потрапить до лікарні. 92% госпіталізованих сьогодні - це невакциновані люди. 99,2% померлих від ковід за літній період, з 15 червня - це невакциновані люди", - підкреслив Ляшко.

Нагадаємо, що станом на 23 вересня в Україні вакцинували менше 13% населення (близько 16% отримали хоча б одну дозу).

Статьи по теме
На Київщині перевищено епідпоріг на грип і ГРВІ
На Київщині перевищено епідпоріг на грип і ГРВІ

У Київській області фіксують збільшення рівня захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції серед жителів. Епідемічний поріг перевищено на майже 3%.
20.12.23 — 640

"Жовта" зона скоротилася. МОЗ оновило карантинний розподіл

Міністерство охорони здоров'я скоротило "жовту" зону карантину. Станом на 23 лютого на цьому епідемічному рівні знаходяться всього три регіони.
24.02.22 — 2233

У «червоній» зоні карантину залишаються п'ять областей, у «жовтій» - чотири
У «червоній» зоні карантину залишаються п'ять областей, у «жовтій» - чотири

Станом на 22 лютого на червоному рівні епіднебезпеки залишаються п'ять областей - Закарпатська, Івано-Франківська, Луганська, Рівненська та Хмельницька. На жовтому - Львівська, Полтавська, Харківська та Чернівецька області. Решта регіонів та Київ - на помаранчевому рівні.
23.02.22 — 1817